Protest în fața Prefecturii din Alba Iulia

Părinții copiilor cu dizabilități și adulții cu dizabilități au ieșit în stradă, vineri, 8 februarie, în intervalul 10.00 – 13.00, în Alba Iulia, zona Prefectura și în 18 oraşe din țară, să conteste Proiectul de Buget aferent anului 2019 și să ceară modificarea acestuia.

În Proiectul de Buget, cheltuielile pentru salariile asistenților personali, indemnizațiile de creștere a copilului cu dizabilități, serviciile de protecția copilului și centrele pentru adulți cu dizabilități le sunt alocate BUGET ZERO, fiind lăsate pe seama autorităților locale.

Proiectul de buget, în forma sa actuală, lasă copiii și adulții cu dizabilități și familiile lor fără garanții și în riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supraviețuire.

Județele care s-au raliat (prin notificarea primăriilor și/sau venirea la București) Protestului ”Nu Negociem Viața Copiilor Noștri și a Adulților cu Dizabilități” până în acest moment sunt: Alba, Bihor, Botoșani, Constanța, Cluj, Hunedoara, Prahova, Gorj, Bacău, Vaslui, Dâmbovița, Sibiu, Dolj, Ialomița, Brăila, Covasna, Timișoara, Buzău.

Subliniem faptul că acesta este un efort civic autentic, organizat în regim de urgență, în termen de două zile prin mobilizarea exemplară a părinților de copii cu dizabilități și a adulților cu dizabilități din România.

Articolul precedentAmplasarea radarelor în perioada 9 – 15 februarie
Articolul următorLucrări pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș

Comments are closed.