Este protest de amploare în fața sediului Ministerului Agriculturii. Angajații din industria alimentară au ieșit în stradă pentru a-și striga nemulțumirile. Oamenii sunt revoltați de faptul că anumite sectoare din această industrie nu vor beneficia de proiectul de lege prin care se stabilește salariul minim garantat de 3.000 de lei brut. Ministrul Adrian Chesnoiu s-a alăturat protestatarilor pentru discuții.

 
 

„Guvernul ignoră solicitarea noastră de a repara marea nedreptate făcută la adoptarea proiectului de lege privind stabilirea unui salariu minim garantat de 3.000 de lei brut în industria alimentară şi agricultură”, motivează mitingul de protest Federaţia Sindicatelor din Industria Alimentară.

Protestatarii spun că legea este nedreaptă. „Noi sperăm să fie o eroare. Mai multe categorii au fost omise, nu putem accepta să fim discriminați în același sector de activitate. Noi sperăm să se găsească soluții să rezolvăm această eroare. Altfel noi vom continua să protestăm, vom contesta legea și vom culmina cu o grevă generală.

 

Noi discutăm cu domnul ministru. Este vorba despre aproximativ 10.000 de angajați care au fost omiși din lege”, a spus Dragoș Frumosu – Preşedinte Sindalimenta.