Proiectul ”De la teorie la practică ! – Firma de exercitiu”, a doua ediție

 Cea ce-a doua ediție a proiectului De la teorie la practică! – Firma de exercițiu se desfășoară și în acest an în cadrul Colegiului Economic ”D. Pop Marțian” din Alba Iulia, prin Asociația ECO, finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului, prin Direcția Județeană de Sport și Tineret Alba.

Activitățile se vor derula în perioada 1.09.2018-31.10.2018 coordonate de managerul de proiect, prof. Cetean Emil și urmăresc susținerea inițiativelor de integrare socială a tinerilor proveniți din medii dezavantajate, precum cei din mediul rural, prin dezvoltarea spiritului antreprenorial al tinerilor în cadrul firmelor de exercițiu, cu precădere din domeniul economiei sociale.

Dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale a 30 de tineri se dorește să fie realizată nu doar în planul acumulării de cunoștințe teoretice privind cadrul legislativ, financiar, operațional, ci și prin dobândirea de abilități și competențe practice.

Proiectul presupune 12 ateliere – activități practice de educație-formare și un târg local dedicat firmelor de exercițiu. Resursa umană implicată include șase profesori coordonatori, cinci membrii ai comunităților rurale invitați la activități și echipa de proiect formată din manager și responsabil financiar. Beneficiarii proiectului vor fi elevii liceului, comunitatea din care tinerii fac parte, familiile și tinerii din mediul virtual care vor adera la grupul și clubul de antreprenoriat creat.

Valoarea proiectului este de 8000 de lei și sprijină în mod real tinerii din mediul rural să își exploateze potențialul de viitori antreprenori și să își descopere talentul de lideri, mediatori, negociatori și comunicatori eficienți, punându-se accent pe tehnicile și metodele de lucru în echipă. Dir. Colegiului Economic ”D. Pop Marțian”, prof. Cristian Dincă a afirmat că ”proiectul continuă activitățile întreprinse în anii trecuți în cadrul firmelor de exercițiu și vin să completeze actul educațional și să diversifice serviciile oferite de unitatea de învățământ, prin stimularea comportamentului de antreprenor al tinerilor din mediul rural și implicarea lor activă în viața economico-socială a comunității din care fac parte”.

Articolul precedentLucrările aiudeanului Ștefan Balogh expuse alături de o gravură a lui Pablo Picasso
Articolul următor625 de locuri de muncă disponibile în județ

Comments are closed.