Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au decis, în şedinţa de luni a Adunării Generale, să îşi suspende activitatea timp de trei ore pe zi, cu excepţia cauzelor urgenţe.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și-au exprimat dezacordul cu privire la modul de adoptare a ordonanţei care modifică Legile Justiţiei, să se delimiteze faţă de poziţia publică a Asociaţiei Procurorilor din România şi să-şi însuşească revendicările şi declaraţiile de principiu formulate de Asociaţia „Forumul Judecătorilor din România” . Totodată au susținut delimitarea faţă de poziţia publică a Asociaţiei Procurorilor din România, asociaţie în care niciunul dintre procurorii unităţii de parchet de la Alba Iulia nu este membru.

Procurorii din Alba Iulia au hotărât suspendarea activităţii cu publicul începând cu data de 5 martie, până la data de 8 martie 2019, inclusiv, în intervalul orar 8:00-11:00, cu excepţia cauzelor în care se apreciază că există caracter urgent, între care prelungirea dreptului de circulaţie, ordine de protecţie, măsuri preventive.