Primăria din Alba strânge mașinile abandonate de pe domeniul public

Primăria Alba Iulia vinde „la kilogram” mașinile abandonate pe domeniul public. Este vorba despre 11 autoturisme ce au fost ridicate și depozitate în zona special amenajată a administrației locale.

Mașinile pot fi cumpărate ca fier vechi, iar ofertele trebuie depuse pentru întregul lot. Valorificarea se face „în condițiile legislației privind gestionarea deșeurilor, prin operatori economici autorizați să colecteze vehicule scoase din uz (Legea 212/2015)”, a transmis instituția.

Este vorba destre trei autoturisme Opel și câte o Dacia, Renault, Skoda, Audi, Citroen, BMW, Ford și Volkswagen. Sunt mașini abandonate sau parcate neregulamentar pe spațiile publice, ce nu au fost revendicate de proprietari. Angajații primăriei au ridicat autoturismele pe cheltuiala instituției, urmând să se întoarcă împotriva proprietarilor pentru a recupera banii.

Cei interesați pot depune oferte în plic închis sigilat, la registratura Primăriei. Oferta de preț trebuie însoțită de copia autorizației de mediu. Va fi declarată câștigătoare oferta cu prețul cel mai mare calculat ca preț unitar ofertat ajustat cu procentul de scăzământ. Ședința de evaluare a ofertelor depuse se va desfășura la sediul Serviciului Contracte Patrimoniu în data de 12 decembrie, ora 10.00.

Cum sunt definite vehiculele fără stăpân și cele abandonate

O mașină este considerată abandonată dacă stă nefolosită pe domeniul public timp de șase luni, față de un an, cât era până acum, potrivit unei legi adoptate de Parlament și promulgate

Vehiculul fără stăpân este definit ca vehiculul de orice categorie, fără plăcuţă de înmatriculare sau alte marcaje oficiale, ori înmatriculate în străinătate, staţionat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, al cărui proprietar sau deţinător legal este necunoscut;

Vehiculul abandonat este cel aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale de cel puțin 6 luni, al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentSchemele prin care șmecherii lui Grindeanu pun mâna pe banii românilor, pe masa DNA: s-a deschis DOSAR PENAL. Firma Euroconstruct, luată în vizor – zeci de milioane de euro, pe Apa Sâmbetei!
Articolul următorBicicliștii, luați în vizor de polițiști. 28 dintre aceștia au fost sancționați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.