Preotul Visarion Alexa și-a recunoscut acuzațiile de hărțuire sexuală. Arhiepiscopia Bucureștilor a transmis că părintele a mărturisit că a agresat sexual o femeie în timpul spovedaniei. Până la pronunțarea sentinței, părintele Visarion este suspendat de la slujire şi retras din funcția de paroh.

Preotul Visarion Alexa și-a recunoscut fapta de care este acuzat în dosarul de hărțuire sexuală, însă nu a oferite detalii pentru că „avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”, transmite Arhiepiscopia. Părintele nu a mai avut cum să respingă stenogramele care au ajuns publice. El a fost înregistrat de o femeia de 37 de ani care a depus plângere împotriva lui. Aceasta a purtat tehnică specială pentru înregistrarea conversației, iar polițiștii au reușit să confirme acuzațiile enoriașei.

Preot: Am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.
Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. [..]
Preot: Te deranjează că te-am atins?
Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?
Preot: Ca prieten…
Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?
Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu.
Victima: […] Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…
Preot: E un gest de afecțiune, nu inventar.
Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.

Preotul a spus mai apoi că atingerile au fost un gest de afecțiune. După ce stenogramele au fost făcute publice, Arhiepiscopia Bucureștilor i-a cerut preotului Visarion Alexa o declarație în ceea ce privește acuzațiile care i se aduc. Inițial, acesta ar fi recunoscut în fața anchetatorilor că după spovedanie a îmbrățișat-o pe femeie, iar tricoul acesteia s-a ridicat. Între cei doi ar fi fost o relație de prietenie de câteva luni, a mai transmis preotul.

Până la pronunțarea sentinței de către instanța judecătorească, Visarion Alexa a fost retras din funcția de paroh și nu mai poate oficia slujbe. Acum se află sub control judiciar pentru 60 de zile.