Preotul Visarion Alexa și-a recunoscut faptele de agresiune – Arhiepiscopia Bucureștilor i-a interzis să mai slujească

Preotul Visarion Alexa și-a recunoscut acuzațiile de hărțuire sexuală. Arhiepiscopia Bucureștilor a transmis că părintele a mărturisit că a agresat sexual o femeie în timpul spovedaniei. Până la pronunțarea sentinței, părintele Visarion este suspendat de la slujire şi retras din funcția de paroh.

Preotul Visarion Alexa și-a recunoscut fapta de care este acuzat în dosarul de hărțuire sexuală, însă nu a oferite detalii pentru că „avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații”, transmite Arhiepiscopia. Părintele nu a mai avut cum să respingă stenogramele care au ajuns publice. El a fost înregistrat de o femeia de 37 de ani care a depus plângere împotriva lui. Aceasta a purtat tehnică specială pentru înregistrarea conversației, iar polițiștii au reușit să confirme acuzațiile enoriașei.

Preot: Am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.
Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. [..]
Preot: Te deranjează că te-am atins?
Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?
Preot: Ca prieten…
Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?
Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu.
Victima: […] Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…
Preot: E un gest de afecțiune, nu inventar.
Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.

Preotul a spus mai apoi că atingerile au fost un gest de afecțiune. După ce stenogramele au fost făcute publice, Arhiepiscopia Bucureștilor i-a cerut preotului Visarion Alexa o declarație în ceea ce privește acuzațiile care i se aduc. Inițial, acesta ar fi recunoscut în fața anchetatorilor că după spovedanie a îmbrățișat-o pe femeie, iar tricoul acesteia s-a ridicat. Între cei doi ar fi fost o relație de prietenie de câteva luni, a mai transmis preotul.

Până la pronunțarea sentinței de către instanța judecătorească, Visarion Alexa a fost retras din funcția de paroh și nu mai poate oficia slujbe. Acum se află sub control judiciar pentru 60 de zile. 

Articolul precedentVremea 23 septembrie. Temperaturi scăzute în toată România, ploi, lapoviță și ninsoare – Unde este cel mai frig
Articolul următorRăzboi Ucraina. Povestea unui tânăr sergent rus care a primit ordin să lupte în Ucraina, dar a ales să fugă din ţară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.