Premiile celei de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes

Trofeul Palme d’Or a fost câștigat de lungmetrajul ”Anora”, regizat de cineastul american Sean Baker. Printre filmele premiate în acest an s-a numărat și o producție românească.

Cea de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes s-a încheiat, ieri seară, prin tradiționala ceremonie de decernare a premiilor.

Trofeul Palme d’Or a fost câștigat de lungmetrajul ”Anora”, regizat de cineastul american Sean Baker. Printre filmele premiate în acest an s-a numărat și o producție românească. Nicoleta Stoian are mai multe informații.

Marele câștigător al Festivalului de la Cannes, filmul ”Anora” este un thriller ce prezintă povestea tristă, dar deseori amuzantă, a unei dansatoare de striptease din New York care se căsătorește dintr-un capriciu cu fiul unui oligarh rus, o decizie care declanșează un val de probleme.

Marele Premiu al Juriului l-a primit lungmetrajul indian ”All We Imagine as Light”, în timp ce Premiul Juriului a revenit filmului ”Emilia Perez”, regizat de cineastul francez Jacques Audiard.

De asemenea, actrițele din distribuția acestui film, Adriana Paz, Karla Sofía Gascón, Selena Gomez și Zoe Saldaña au câștigat împreună premiul pentru interpretare feminină.

Trofeul pentru interpretare masculină a revenit actorului american. Jesse Plemons, pentru rolul jucat în filmul “Kinds of Kindness”, iar premiul pentru regie l-a primit cineastul portughez Miguel Gomes, pentru lungmetrajul ”Grand Tour”.

Filmul ”The Substance” a câștigat premiul pentru scenariu, în timp ce lungmetrajul ”Armand” a fost distins cu trofeul Camera d’Or.

Printre filmele premiate la Festivalul de la Cannes se numără și o producție românească.

Este vorba despre filmul ”Trei km până la capătul lumii”, în regia lui Emanuel Pârvu, care a câștigat Queer Palm, un premiu alternativ acordat în fiecare an unui lungmetraj care abordează personaje sau tematică LGBT.

Articolul precedentCea de-a XXXII-a ediţie a Galei Premiilor UNITER
Articolul următorÎn ultimul an, mai mult de 300 de milioane de copii din lume au fost supuşi abuzului sexual online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.