Premierul Florin Cîțu a anunțat suspendarea vaccinului AstraZeneca în România! 3000 de doze puse în CARANTINĂ

 

Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi seara, că lotul de vaccinuri cu probleme AstraZeneca nu a ajuns în România, dar, cu toate acestea, România bagă în carantină dozele pentru a nu exista suspiciuni.

„Am vorbit la pauză și cu domnul Gheorghiță și cu domnul Baciu. În România nu există acel lot despre care vorbește EMA, care a fost în 17 țări. Acolo nu avem nicio problemă. Există primul lot din AstraZeneca, unde mai avem 3.000 de doze cred, care vor fi puse într-o săptămână în carantină.

O să luăm o decizie. Nu există o decizie a EMA, luăm noi această decizie pentru că vrem să fim precauți. Este o suspiciune în Italia, nu este un caz clar. Atunci, ca să fim precauți, să nu existe nicio problemă, decizia luată a fost ca aceste 3.000 de doze să fie puse în crantină. Nu este o recomandare EMA”, a declarat Florin Cîțu potrivit realitatea.net.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță, participă la această oră la o ședință de urgență cu reprezentanții AstraZeneca, în contextul celor două loturi cu doze de vaccin anti-Covid ajunse în mai multe țări europene. Unul dintre loturi, ABV2856, cel pentru care Italia a suspendat vaccinarea, ar fi fost folosit și în România. Celălalt lot, ABV5300, a fost livrat în 17 țări din Uniunea Europeană. În total, 9 state au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca.

Existența în România a lotului AstraZeneca cu probleme, CONFIRMATĂ de CNACV! Vaccinurile, distribuite în 22 de județe ale țării

Articolul precedentȘedință de URGENȚĂ a Comitetului Național de Vaccinare Anti-Covid: Unul dintre loturile cu probleme AstraZeneca ar fi ajuns în România!
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 170. Magaye Gueye, protagonistul unei scene rușinoase în piscină

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.