STS precizează că “timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări”.

Persoanele care s-au vaccinat anti-COVID, au trecut prin boală sau au un test negativ pot accesa, începând de azi portalul Certificat-Covid.gov.ro, pentru obținerea certificatelor digitale europene.

“Interfața aplicației este intuitivă, iar în mai puțin de 10 pași, poate fi obținut certificatul. Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări”, a precizat Serviciul de Telecomunicații Speciale, într-un comunicat.

Documentul este gratuit, iar în momentul generării acestuia persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail. În cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinților.

Până pe 12 august, certificatul va putea fi folosit în paralel cu adeverințele de vaccinare. Pentru cei care s-au vaccinat, certificatul digital este valabil un an, în cazul celor care au trecut prin boală, valabilitatea este de 180 de zile de la primul test pozitiv, iar pentru cei cu un test negativ, valabilitatea este de 24 sau de 72 de ore, în funcție de testul efectuat.

SURSĂ: BIZIDAY