Victor Ponta a scris luni seara pe Facebook că Pro România nu a susținut Guvernul Orban în Parlament, la votul de învestitură. Fostul premier spune că cei care au votat pentru susținerea noului guvern vor fi dați afară din partid. De asemenea, Ponta spune că este dezamăgit de oameni pe care i-a promovat. „Sunt profund dezamăgit de faptul că oameni pe care i-am sprijinit, promovat, respectat și apărat în toate situațiile nu au rezistat azi în fața presiunilor – și că au ales să lupte împotriva Pro România, a propriilor convingeri și împotriva mea”, a scris Ponta.

„A trecut Guvernul PNL Orban/Pro România NU a susţinut acest Guvern (cei câţiva foşti colegi care au votat au decis azi să meargă alături de PNL împotriva deciziei pe care am luat-o împreună – motiv pentru care azi ne despărţim şi mergem mai departe fără ei); cei care ne acuzau că rămâne ţara neguvernată să se apuce acum de treaba/câteva alte observaţii "la cald": ca şi în Decembrie 2009 avem un Guvern pe care oamenii NU l-au votat, care a trecut de Parlament prin aceleaşi metode ca în 2009, un Guvern care are ca singură legitimitate sprijinul Preşedintelui şi care nu are nicio competenţă şi nicio soluţie pentru criza economică şi socială care vine; ca şi în Decembrie 2009 sau în Decembrie 2015 problemele adevărate şi imediate ale oamenilor nu au contat/doar dorinţa de a pune cât mai repede şi în orice fel mâna pe Putere/şi obsesia recurentă de a avea şi Presedinte şi Guvern (şi toate instituţiile Statului) în mâna unui singur Partid "de dreapta"”, a scris Ponta, pe Facebook.

El a precizat că se pregăteşte să sancţioneze în Opoziţie greşelile Puterii.

„Pro România a pornit ca un proiect politic de centru-stânga modern, care sprijină doar profesionalismul în guvernare, dispus să lupte cu sistemul politic PSD – PNL păstrând valori de centru-stânga europene/am luptat cu Dragnea şi Dăncilă – nu ne transformăm în slugile lui Orban/este evident că azi au fost folosite toate forţele împotriva noastră – dar Pro România este o necesitate pentru însănătoşirea politicii de stânga modernă – vom merge în continuare pe drumul nostru/bătălia adevărată va fi în 2024 – să scoatem din nou ţara din criză (ca în 2012)”, a adăugat Victor Ponta.

Totodată, liderul Pro România s-a mai arătat dezamăgit de parlamentarii care au votat Guvernul liberal: „Ne despărţim de aceşti foşti colegi care au ales să fie alături de Putere”.

„Sigur că sunt profund dezamăgit de faptul că oameni pe care i-am sprijinit, promovat, respectat şi apărat în toate situaţiile nu au rezistat azi în faţa presiunilor – şi ca au ales să lupte împotriva Pro România, a propriilor convingeri şi împotriva mea/o lecţie despre oameni din care tot nu reuşesc să înţeleg şi să învăţ de ajuns/păcatul lor este însă că au instaurat un Guvern care va face foarte mult rău – şi oamenii nu îi vor ierta pentru asta/ne despărţim de aceşti foşti colegi care au ales să fie alături de Putere/noi rămânem în Opoziţie alături de cei care ne votează şi care au încredere în mine”, a mai scris Ponta.

În Pro România au fost discuții aprinse în ultimele zile, mai mulți lideri ai partidului încercând să îl convingă pe Victor Ponta să voteze Guvernul Orban. Fostul premier nu a fost însă de acord și a amenințat că cine votează Guvernul împotriva unei decizii luate deja la nivelul partidului va fi dat afară din Pro România.

Cei doi lideri care au încercat să îl convingă pe Victor Ponta sunt Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu. De asemenea, parte a grupului care a susținut învestirea Guvernului este și europarlamentarul Pro România, Mihai Tudose.

Șapte voturi au fost asigurate și de aleși ai Pro România: Daniel Constantin, Damian Florea, Emilia Meiroșu, Georgian Pop, Mircea Banias și Liviu Balint.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here