„Pompierul de onoare al anului” ales din rândul ISU Alba

Subofiţerul Alin Jorja, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, a primit vineri insigna onorifică „Pompierul de onoare al anului, în cadrul unei ceremonii desfăşurate cu ocazia Zilei Pompierilor din România, remarcându-se prin acte de eroism şi curaj în executarea misiunilor, a informat IGSU.

Plutonierul major Alin Jorja îndeplineşte funcţia de ajutor şef de tură de serviciu în cadrul Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia. El s-a remarcat prin intervenţiile exemplare la diverse misiuni de amploare, dintre acestea remarcându-se cea de localizare şi lichidare a unui puternic incendiu declanşat în urma unei explozii de la Fabrica de Arme Cugir.

„Măsurile întreprinse de acesta, în calitate de coordonator al intervenţiei, calmul şi profesionalismul dovedite la locul evenimentului, au garantat succesul acestei misiuni deosebit de dificile, reuşindu-se evitarea unei catastrofe prin propagarea flăcărilor la depozitele de muniţie şi explozivi”, se arată într-un comunicat al IGSU.

O altă misiune în care pompierul militar şi-a dovedit stăpânirea de sine, determinarea şi curajul a fost cea de salvare a unui copil de la înec din râul Sebeş.

De asemenea, militarul s-a remarcat şi în timpul unui incendiu de proporţii ce a cuprins fabrica de încălţăminte din localitatea Vinţu de Jos, unde a reuşit să evacueze la timp şi în deplină siguranţă personalul aflat în interiorul clădirii.

 

Articolul precedentBărbat citat într-un dosar, s-a întors de la poliție cu două dosare
Articolul următorDouă VICTIME în urma unui incendiu la o casă de locuit. O femeie a murit

Comments are closed.