Poliţiştii din judeţ au verificat 121 de conducători auto în 4 ore

În cadrul unei acţiuni de 4 ore, ce a vizat creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice, poliţiştii din judeţul Alba au aplicat aproape 100 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 11 permise de conducere.

La data de 31 ianuarie 2019, între orele 16.00 – 20.00, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră şi depistarea şi sancţionarea participanţilor la traficul rutier care nu respectă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

La acţiune, poliţiştii rutieri din judeţ au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră.

În cele 4 ore de acțiune, poliţiştii au testat, cu aparatul etilotest, 121 de conducători auto şi au aplicat 99 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 28.000 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 22 au fost pentru depăşirea limitei legale de viteză, 19 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 3 pietonilor care s-au angajat în traversări neregulamentare, 4 pentru neacordarea de prioritate pietonilor, două pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, 4 pentru depăşire, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute 11 permise de conducere, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare şi au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier.

La ora 16.50, poliţiştii rutieri din Blaj, în timp ce acţionau pe strada Păcii din municipiu, l-au depistat pe un tânăr de 37 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere, pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

În jurul orei 18.00, poliţiştii din Baia de Arieş l-au depistat pe un tânăr de 24 de ani, din oraş, în timp ce conducea un tractor care nu era înmatriculat sau înregistrat în circulaţie.

Faţă de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

Siguranţa rutieră rămâne prioritatea IPJ Alba, iar acţiunile poliţiştilor vor fi intensificate.

Articolul precedentUn tânăr din Berghin și-a bătut tatăl vitreg
Articolul următorSezonul continuă și în vacanța de intersemestrială

Comments are closed.