Polițiștii din Alba au confiscat 12,8 mc de material lemnos

Polițiștii din Alba au confiscat 12,8 metri cubi de material lemnos, în urma unui control în trafic. Cantitatea de material lemnos menționată în documentele de însoțire a transportului nu corespundeau cu realitatea.

La data de 22 august 2019, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Alba, în timp ce acționau pe DN 74, pe raza localității Pătrângeni, au oprit, pentru control, un camion care transporta material lemnos.

Cu ocazia verificărilor efectuate împreună cu polițiștii specializați în combaterea delictelor silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică, s-a constatat faptul că datele înscrise în documentele de însoțire a materialului lemnos nu corespundeau, din punct de vedere cantitativ, cu realitatea.

Polițiștii au constatat o diferență de 12,8 metri cubi de material lemnos, motiv pentru care, față de societatea comercială, din județul Bistrița Năsăud, deținătoarea camionului, a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 6.000 de lei, iar cei 12,8 metri cubi de material lemnos, transportați ilegal, au fost confiscați.

Articolul precedentAmplasarea radarelor în perioada 24 – 30 August
Articolul următorUrmărit național prins de polițiștii din Cetatea de Baltă