Polițiștii au ieșit în control pentru verificarea măsurilor de protecție sanitară

Inspectoratul de poliție Județean Alba desfășoară activități de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost depistate 257 de persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară. 

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate au participat 215 de polițiști, polițiști locali, precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 212 societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 208 mijloace de transport, din care 72 de  mijloace de transport în comun și au fost legitimate 1.986 de persoane.

Echipele de control au depistat 257 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 8.600 lei.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedent161 de școli din Alba sunt în scenariul ROȘU. Cursurile se desfășoară exclusiv online
Articolul următorAlba Iulia: s-au închis restaurantele, elevii vor învăța doar online, iar masca devine obligatorie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.