Poetul francez Jean Poncet vine la Alba Iulia

Poetul și traducătorul francez Jean Poncet va poposi în data de 25 septembrie 2018, cu începere de la ora 12:00, la Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Acesta a răspuns afirmativ la invitația domnului director Valer Cerbu de la Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, de a participa la proiectul ,,Caravana literară a scriitorilor în școală” organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.

Traducătorul Jean Poncet va fi însoțit la Alba Iulia de editorul Vasile George Dâncu și de Horia Bădescu, coordonatorul proiectului ,,Integrala operei poetice a lui Lucian Blaga în limba franceză”, proiect derulat sub egida Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba.

Acesta lansază în România volumele de poezie în ediție bilingvă româno-franceză ,,Pașii profetului/Les Pas du prophète” și ,,În marea trecere/Dans le grand passage” de Lucian Blaga, publicate de editurile ,,Jeaques André” din Franța și ,,Școala Ardeleană” din România.

Întâlnirea cu elevii și cadrele didactice de la Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” va debuta cu prezentarea de către managerul bibliotecii județene, domnul Silvan Stâncel, a proiectului ,,Integrala operei poetice a lui Lucian Blaga în limba franceză”, un proiect editorial dedicat Centenarului Marii Uniri.

În continuarea programului activitatea va păși pe tărâm literar prin prezentarea invitaților și a operei lor de către conf.univ.dr. Rodica Chira și prof. Sonia Elvireanu, ambele traducătoare de limba franceză și membre ale Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Alba – Hunedoara.

Programul vizitei la Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” va continua cu un recital bilingv de poezie blagiană, pregătit de elevi și coordonat de profesorii de la catedrele de limba română și limba franceză.

,,Caravana literară a scriitorilor în școală” se va încheia cu un moment inedit de lectură susținut în limba franceză de Jean Poncet și în limba română de Horia Bădescu.

Toți cei prezenți vor primi în dar o donație de carte venită din partea editurii ,,Școala Ardeleană” și a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, cărți ce vor intra într-un număr suficient de exemplare și în colecția bibliotecii colegiului.

Articolul precedentMașini căutate de autorităţile din Germania, depistate de IPJ Alba
Articolul următorAccident pe A1. Trei persoane rănite după ce un microbuz s-a răsturnat