Peste 900 de participanți la cele două evenimente sportive

Alba Iulia a găzduit două evenimente sportive de excepție, oferite de către Primăria Municipiului Alba Iulia, la care au alergat peste 900 de participanți. Inaugurarea pistei de atletism de pe Stadionul ”Cetate” și Alba Iulia City Race.

La a șasea ediție a Alba Iulia City Race au participat 491 de concurenți, de toate vârstele, iubitori de sport, iar startul a fost dat de către multipla campioană, Gabriela Szabo. Au fost 5 probe, cea mai lungă având 21 km, care au avut traseul prin oraș și pe drumuri forestiere din împrejurimi. 
Inaugurarea pistei de atletism din cadrul Stadionului ”Cetate” nu a fost făcută printr-o tăiere de panglică, ci printr-o competiție sportivă cu o participare neașteptată. Au luat startul, la cele 12 probe, peste 400 de alergători. 
 
”Îi mulțumesc sincer multiplei noastre campioane europene, mondiale și olimpice, Gabriela Szabo, pentru că, în aceste zile, a fost prezentă la Alba Iulia. Suntem convinși că vom putea avea o colaborare frumoasă cu domnia sa pentru sportul albaiulian în special, dar și pentru toți sportivii români care vor putea lua parte la competițiile naționale și, chiar, internaționale pe care am putea să le organizăm, în viitorul nu foarte îndepărtat, cu sprijinul campioanei noastre atât de respectate oriunde în lume.
 
Le mulțumim celor care s-au implicat în organizarea evenimentelor de ieri, doamnelor profesoare de educație fizică, tuturor voluntarilor, asociatiei Student Sport, dar și sponsorilor care au fost alături de noi și am putut asigura astfel cadourile pentru câștigători.
Cât despre pista de atletism și Stadionul ”Cetate”, vă pot spune următoarele. S-a promis demult această investiție și, dincolo de orice discuții cu privire la promisiuni făcute acum 4, 8 sau 12 ani, mă bucur că acum, în sfârșit, ne putem bucura de cea mai modernă și mai nouă pistă de atletism din Transilvania. După o serie de lucrări de anvergură demarate în această primăvară, am reușit să avem, la Alba Iulia, o pistă de atletism omologată de Federația Română de Atletism, care se va preta pentru competiții naționale, dar și internaționale. Totodată, va fi și locul perfect pentru ca toți albaiulienii care doresc să facă mișcare în aer liber să aibă unde veni, iar sportivii de performanță ai județului Alba vor avea locul perfect pentru antrenamente.
În acest moment se fac ultimele lucrări în incinta stadionului, a fost montată și o nocturnă pentru a se putea alerga seara, iar pista va fi deschisă publicului, gratuit, începând cu prima parte a săptămânii viitoare.

Știu faptul că mai sunt multe de făcut, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să începem de undeva. Stadionul are nevoie de investiții masive, dar vestea bună este că am reușit să îl punem pe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții și avem promisiuni ferme că după realizarea studiului de fezabilitate vom putea obține finanțare pentru refacerea și modernizarea tribunelor, a nocturnei și a spațiilor administrative. Mai avem mult de lucru, dar asta nu ne sperie. Vom rezolva problemele pe rând, pe toate planurile”, este mesajul primarului Gabriel Pleșa.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentAlba Iulia va avea un sistem inteligent de iluminat public
Articolul următorCseke Attila consideră necesară introducerea certificatului COVID pentru medici

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.