Peste 8.000 de zboruri anulate, la nivel mondial, în weekend

Peste opt mii de zboruri anulate, la nivel mondial, în acest weekend, din cauza anulării vacanțelor de sărbători, dar și a unei crize temporare de personal, pe fondul numeroaselor cazuri de Omicron, scrie Biziday.

Potrivit Flightaware.com, un portal care monitorizează plecările, sosirile, întârzierile și anulările zborurilor, alte 1.639 de zboruri au fost anulate azi, dintre care o treime numai în SUA. În acest context, numeroși turiști plecați deja în vacanțe și călătorii au rămas fără zboruri de întoarcere.

Pe lângă restricțiile impuse și anularea petrecerilor publice în mai toate capitalele din Europa de Vest, companiile aeriene se confruntă și cu o criză de personal, mai ales din cauza creșterii numărului cazurilor de Omicron, în SUA și UK. United Airlines a explicat într-o declarație că acest lucru “a avut un impact direct” asupra echipajelor de zbor disponibile și a personalului care coordonează operațiunile.

Și Lufthansa este afectată de o lipsă de personal disponibil, din ce în ce mai mulți piloți și membri ai echipajului de cabină fiind în izolare, infectați cu Omicron sau forțați să stea în carantină la sosirea în anumite țări.

Companiile aeriene chineze, în special China Eastern și Air China, au anulat peste 2.000 de zboruri numai în weekendul de trei zile, multe dintre ele către Xi’an, unde 13 milioane de persoane sunt în prezent în carantină.

Sursă: Euronews

Articolul precedent83.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră în a doua zi de Crăciun
Articolul următorJudecătorul Cristi Danileţ a dat în judecată statul român la CEDO, după ce a fost sancţionat pentru o postare pe Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.