Peste 780 de poliţişti vor fi la datorie de Anul Nou

Pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică pe perioada minivacanței prilejuită de trecerea în Noul An, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a luat măsuri suplimentare.

Pentru ca cetăţenii să se poată bucura de această minivacanţă, peste 780 de poliţişti se vor afla la datorie.

Peste 780 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acţiona în vederea prevenirii evenimentelor negative şi vor intensifica acţiunile de asigurare a climatului de siguranţă publică, în perioada 29 decembrie 2018 – 02 ianuarie 2019.

Echipaje de poliţie rutieră vor fi prezente în locurile aglomerate, în zonele turistice dar şi pe principalele artere rutiere ale judeţului, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi fluidizarea traficului.

500 sunt poliţişti de ordine publică, 160 sunt poliţişti de la rutieră, iar peste 120 sunt de la celelalte structuri operative, respectiv: investigaţii criminale, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase. Aceştia vor folosi, 370 de autospeciale.

Pentru prevenirea unor incidente şi asigurarea ordinii publice, poliţiştii vor fi prezenţi şi la manifestările organizate de autorităţile locale unde vor fi organizate, de către autorităţile locale, petreceri în noaptea de Anul Nou.

În perioada 29 decembrie 2018 – 02 ianuarie 2019, poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de cei de la ordine publică, vor intensifica acţiunile pe arterele rutiere ale judeţului, pentru depistarea celor care conduc cu viteză peste limita legală sau sub influenţa băuturilor alcoolice.

11 aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor, vor folosi aceștia.

Citește și Amplasarea radarelor în 29 decembrie 2018 – 02 ianuarie 2019

Prin efectivele de care dispune Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, este pregătit să răspundă oricărei sesizări sau reclamaţii a cetăţenilor şi a întreprins toate demersurile pentru asigurarea unui climat de siguranţă optim şi în minivacanţa de Anul Nou.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetăţenilor să urmeze câteva dintre următoarele sfaturi:

Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc. !

Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice !

Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi !

Nu răspundeţi cu violenţă la provocări, încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la numărul 112!

Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!

Înainte de a pleca la drum, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului şi interesaţi-vă în privinţa stării traseului pe care urmează să îl parcurgeţi !

Echipaţi-vă maşina corespunzător, nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant !

Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelulului, lichidului de parbriz şi instalaţia de încălzire !

Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător !

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic !

Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor ! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu polei nu trebuie să viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp!

Nu efectuaţi depăşiri riscante, pentru că puteţi derapa foarte uşor !

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi !

În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

Poliţiştii din judeţul Alba transmit tuturor cetăţenilor urări pentru un An Nou plin de bucurii, împliniri şi multă sănătate!

LA MULŢI ANI!

Articolul precedentBărbat reţinut pentru furtul unui telefon de 900 de lei
Articolul următorAmplasarea radarelor în 29 decembrie 2018 – 02 ianuarie 2019

Comments are closed.