Parteneriatul Strategic România-SUA, punte de dezvoltare a cooperării bilaterale dintre mediile de afaceri român și american

Daniela Nicolescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, participă, în perioada 8-9 noiembrie a.c., la Washington D.C., la cea de-a VII-a rundă a Dialogului Strategic dintre România și SUA, ca membru în delegația oficială română, condusă de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

 Vizita delegației române este organizată în contextul marcării, în anul 2021, a unor momente aniversare în relația bilaterală româno-americană: zece ani de la adoptarea Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, zece ani de la semnarea și intrarea în vigoare a Acordului privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România, cinci ani de la operaționalizarea facilității anti-rachetă de la Deveselu. Totodată, vizita prefigurează marcarea, în anul 2022, a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

Secretarul de stat Daniela Nicolescu va participa, în acest context, împreună cu delegația MEAT, din care fac parte Cristian Ilie, director  Direcția Investiții străine, și Tiță Ilie, consilier pe probleme de industrie de apărare, la lucrările Grupului de lucru pe probleme economice, organizat în cadrul actualei runde a Dialogului Strategic dintre România și SUA.

Contextul vizitei este o importantă oportunitate, atât pentru reconfirmarea angajamentului față de Parteneriatul Strategic România-SUA,  o punte între mediile de afaceri din cele două țări, cât și pentru consolidarea cooperării economice, comerciale și turistice și promovarea proiectelor de interes comun, România fiind o destinație atractivă, prin facilitățile oferite și poziția geostrategică, pentru investitorii străini.

Totodată, vizita reprezintă un bun prilej pentru reafirmarea angajamentelor asumate pentru promovarea și consolidarea relației transatlantice și rezilienței democratice, cu atât mai mult cu cât România deține, până în septembrie 2022 Președinția în exercițiu a Comunității Democrațiilor.

Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii ocupă un loc central, iar dezvoltarea și aprofundarea acestuia, prin proiecte strategice de interes comun, trebuie să rămână obiective asumate la cel mai înalt nivel.

Articolul precedentA crescut din nou ROBOR – Ratele românior la un pas să explodeze – Criza politică adâncește problemele
Articolul următorPSD a decis: Merge la NEGOCIERI cu PNL! Grindeanu: „Suntem deschiși să negociem pentru a urgenta rezolvarea crizei”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.