Pământul după un RĂZBOI NUCLEAR. Pentru EUROPA ar putea fi finalul – scenariile savanților

Amenințările constante ale rușilor privind folosirea armelor nucleare au dus la reluarea simulărilor științifice privind urmările unui RĂZBOI NUCLEAR. Cum era previzibil, niciunul dintre scenarii nu este câtuși de puțin favorabil, iar pentru omenire se poate spune că ar reprezenta sfârșitul, cel puțin al modului de viață actual. 

În toate scenariile simulate de aceștia detonările au dus la eliberarea unor cantități uriașe de cenușă și fum în atmosfera superioară care ar bloca lumina soarelui și duce la recolte insuficiente, potrivit unei cercetări publicate în revista AGU Advances.

FOAMETE ȘI FRIG, COMBINAȚIE FATALĂ

În prima lună de după detonările nucleare, temperaturile medii globale ar scădea cu 7 grade Celsius, ca urmare al acumulărilor de fum care ar obtura lumina Soarelui. Pentru a avea o idee cât de grav este fenomenul, scăderea de temperatură este mai mare  decât în timpul ultimei ere glaciare. 

Chiar dacă fumul s-ar disipa într-un timp relativ scurt, temperaturile oceanelor nu vor mai reveni la nivelul de acum. 

 

EUROPA VA ÎNGHEȚA

În condițiile răcirii accentuate, calota glaciară s-ar extinde cu peste 15 milioane de kilometri pătrați, ceea ce pentru populațiile din emisfera nordică ar fi catastrofal. Frigul ar însemnă și distrugerea vegetației, de pe uscat și din apă, practic ar echivala cu tăierea surselor de hrană.

Scenariile prezentate nu sunt diferite de cele elaborate încă din vremea Războiului Rece, când a apărut și conceptul de iarnă atomică, finalul omenirii așa cum o știm. 

Articolul precedentCazierul judiciar va putea fi obținut fără un drum la Poliție. Ministrul Digitalizării anunță care vor fi primii beneficiari ai serviciului online
Articolul următorLegendarele trupe Kiss și Whitesnake cântă pe 16 iulie în București

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.