Ordin de protecţie provizoriu împotriva unui bărbat din Blaj

Un nou ordin provizoriu de protecţie a fost emis de poliţiştii din Alba împotriva unui bărbat care a avut comportament agresiv față soția sa. Acesta s-au ales şi cu dosar penal pentru violenţă în familie.

Poliţiştii din Blaj au fost sesizaţi în 28 ianuarie de către o femeie din municipiu, cu privire la faptul că a fost agresată de către soţul său.

Se pare că, în noaptea de 27/28 ianuarie, bărbatul, în vârstă de 37 de ani, pe fondul consumului de alcool şi a unor discuţii contradictorii, ar fi jignit-o pe femeie şi ar fi agresat-o, lovind-o cu o coadă de topor peste spate şi picioare.

Poliţiştii i-au făcut dosar penal pentru violenţă în familie şi au aplicat victimei formularul prevăzut de Ordinul 146/2578/2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști.

În urma răspunsurilor primite a rezultat că se impune emiterea unui ordin de protecţie provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile, poliţiştii dispunând ca agresorul să nu se apropie de domiciliul victimei şi să păstreze o distanţă minimă de 10 de metri faţă de aceasta şi de 5 dintre copiii săi.

De la intrarea în vigoare a Ordinul ministrului afacerilor interne și al ministrului muncii și justiției sociale nr. 146/2578/2018 privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică de către polițiști, în judeţul Alba au fost emise 11 ordine de protecţie provizorii.

Poliţia reaminteşte faptul că nerespectarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu constituie infracțiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an, în conformitate cu prevederile art. 32 din Legea 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, cu modificările ulterioare.

Articolul precedentOrdin de protecţie provizoriu împotriva unui bărbat din Ighiu
Articolul următorDoi tineri au fost prinși în timp ce transportau role de plasă

Comments are closed.