OMS, avertisment sumbru: Varianta Delta reprezintă 99% din cazurile de COVID din întreaga lume

Varianta Delta reprezintă 99% din cazurile secvențiate de Covid-19 la nivel global, făcând-o mai răspândită decât orice altă tulpină, au declarat, marți, oficialii Organizației Mondiale a Sănătății.

Aproape toate cele până la 900.000 de cazuri de Covid-19 secvențiate la nivel mondial în ultimele 60 de zile au provenit din tulpina Delta, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru Covid, conform publicației CNBC.

„Delta este într-adevăr cea dominant. Și există două variante de interes – Mu și Lambda – pe care le-am urmărit și noi, dar, din nou, acolo unde Delta este prezentă, Delta preia controlul”, a precizat Van Kerkhove.

 

Comentariile acesteia vin pe fondul unei creșteri internaționale a infecțiilor cu Covid, determinată de creșterea numărului de cazuri în Europa. Continentul a reprezentat aproximativ 60% din cele peste 3,3 milioane de cazuri noi de Covid din lume săptămâna trecută, a mai afirmat Van Kerkhove.

Potrivit specialistului, Europa a reprezentat mai mult de jumătate din cei puțin sub 50.000 de decese globale de Covid în ultima săptămână, o creștere cu 5% a deceselor pe tot continentul. Cazurile de Covid la nivel mondial au crescut în ultimele patru săptămâni consecutive, a adăugat ea.

Articolul precedentDaniel Constantin despre discutiile din PNL: „Cred că este eficient ca președintele partidului să conducă guvernul”
Articolul următorPartidul Ecologist Roman reactioneaza critic la anuntul mai multor magazine din România care au impus limită la cumpărături

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.