O șoferiță a lovit o autospecială de pompieri

O autospecială de pompieri a fost lovită în timp ce aceștia acţionau pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie, cu semnalele luminoase în funcţiune.

La data de 31 octombrie 2018, în jurul orei 15.30, o tânără în vârstă de 24 de ani, din comuna Gârbova, judeţul Alba, în timp ce conducea un autoturism pe DN 1 în direcţia Sibiu – Alba Iulia, la kilometrul 361 + 600 de metri, datorită neatenţiei în conducere, a pierdut controlul asupra autoturismului şi a intrat în coliziune cu o autospecială de pompieri ce se afla pe marginea părţii carosabile, cu semnalele luminoase în funcţiune, întrucât pompierii acţionau pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie.

Ulterior, conducătoarea unui alt autoturism, ce circula în aceeaşi direcţie de mers, datorită faptului că nu a păstrat distanţa corespunzătoare faţă de autoturismul condus de tânără, a intrat în coliziune cu acesta.

În urma accidentului, tânăra de 24 de ani, a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportată la spital.

Stimaţi conducători auto, distragerea atenţiei la volan afectează toate categoriile de şoferi, indiferent de vârstă sau de experiență şi se numără printre cauzele generatoare de accidente rutiere.

Studii au arătat faptul că atunci când un şofer îşi schimbă privirea de la drum timp de două secunde, riscul de accident se dublează.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba vă recomandă să fiţi, în permanenţă, atenţi la drum, atât pentru siguranţa dumneavoastră cât şi pentru siguranţa pasagerilor şi a celorlalţi participanţi la trafic.

O clipă de neatenţie la volan poate avea consecinţe dezastruoase!„, au declarat cei de la IPJ Alba.

Articolul precedent129 de chiulangii găsiți în cafenele
Articolul următorCozmin Guşă: Partidul Realitatea are trei candidaţi bombă la europarlamentare