O nouă înșelăciune prin metoda „accidentul”

La Sebeș a fost înregistrată o nouă înșelăciune prin metoda „accidentul”. Recomandări pentru prevenirea acestui tip de înșelăciune.

Luni, 13 mai 2019, în jurul orei 22,30, polițiștii din Sebeș au fost sesizați de către o vârstnică de 77 de ani, din oraș, cu privire la faptul că a fost înșelată cu suma de 5.000 de lei.

Aceasta le-a spus polițiștilor că a fost sunată, pe telefonul fix, de către un bărbat care s-a dat drept procuror și care i-a spus ca fiica ei a provocat un accident rutier în urma căruia o persoană și-a pierdut viața.

Pentru a o scăpa de răspundere, așa-zisul procuror i-a cerut femeii suma de 5.000 de lei aceasta urmând să fie înmânată unui „secretar” care se va prezenta la domiciliul său.

Câteva minute mai târziu, la ușa femeii s-a prezentat un bărbat, de aproximativ 30 de ani, care purta barbă și mustață și căruia vârstnica i-a dat suma de bani cerută.

Ulterior, femeia și-a dat seama că a fost înșelată și a anunțat poliția.

Polițiștii continuă cercetările în vederea identificării autorilor și tragerea lor la răspundere penală.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba readuce în atenţia cetăţenilor câteva recomandări, cu scopul de a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiuni:

– Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că ar avea calităţi oficiale.

– Verificați dacă situaţia relatată este reală.

– Nu efectuaţi niciun transfer bancar şi nu daţi bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa dumneavoastră!

– Sunaţi la poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau adresaţi-vă, imediat, unităţii de poliţie pe raza dumneavoastră de competenţă şi spuneţi despre ce este vorba.

Articolul precedentOrdin de protecţie provizoriu împotriva unui bărbat din Scărișoara
Articolul următorUn șofer beat a ratat parcarea și a lovit un autoturism

Comments are closed.