Un tânăr din Alba Iulia care alături de o minoră au mers la furat în magazinul Kaufland din Alba Iulia a fost trimis în judecată.

Dosarul, în data de 8 martie 2023, a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, unde magistrații au admis începerea judecății.

De asemenea motivarea instanței a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Potrivit motivării instanței, ”în actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că în data de 07.04.2022, în jurul orei 14:07, inculpatul împreună cu numita, în vârstă de 12 ani, a sustras bunuri în valoare totală de 376,44 lei din incinta magazinului Kaufland.

Cei doi fiind opriți de către agentul de pază după ce au trecut de linia caselor de marcat, prejudiciul în cuantum de 376,44 lei fiind astfel recuperat.

S-a arătat că situaţia de fapt mai sus menţionată se susţine cu următoarele mijloace de probă: procesul-verbal de constatare a infracțiunii; declarația martorilor  declaraţia suspectului declaraţia inculpatului. În cauză nu au fost formulate cereri şi excepţii cu privire la legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi nu se impun a fi invocate nici din oficiu”, se arată în motivarea instanței.

Sursa: Realitatea de Alba