O lună până la începerea noului an școlar. În ce condiții se întorc elevii în clase – Noile reguli

A rămas mai puțin de o lună până la începerea noului an școlar. În același timp, ne aflăm la începutul valului patru, iar experții ne avertizează că din septembrie numărul de cazuri va crește foarte mult.

 

Știm că în România s-a luat hotărârea ca următorul an să înceapă în format fizic. De asemenea, ministerul Educației a asigurat că există mai multe scenarii pregătite în cazul în care crește rata de incidență după începerea școlii. Nu se știe însă cum vor arăta aceste scenarii, asta deși mai este mai puțin de o lună până când elevii se întorc în bănci.

În Franța s-au pregătit patru posibile scenarii pentru revenirea în bănci. Dacă într-o clasă un copil este depistat pozitiv, atunci toți elevii nevaccinați vor învăța online timp de o săptămână, însă cei vaccinați vor veni în continuare la școală. În cazul în care un copil dintr-o clasă de elevi cu vârste sub 12 ani s-a infectat, atunci toți vor învăța online. Atât în scenariul roșu, cât și în cel portocaliu, elevii vor veni la școală pe rând, adică jumătate în format fizic, iar cealaltă jumătate online. În scenariile verde și galben, masca de protecție rămâne obligatorie. 

 

În Italia, aproape 80% dintre profesori s-au vaccinat. Aici vor fi respectate aceleași măsuri ca anul trecut, printre care purtarea măștilor și păstrarea distanței.

Și în Spania școala începe în format fizic. Aici elevii sunt obligați să respecte distanțarea și să poarte masca de protecție dacă au minim 6 ani. 

Articolul precedentPădure cuprinsă de FLĂCĂRI! Aproximativ 2.000 de mp de vegetație uscată și litieră de pădure, făcuți SCRUM
Articolul următorAvertizări COD PORTOCALIU și COD GALBEN de furtuni și caniculă în mai multe județe din țară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.