O basarabeancă şi-a transferat ilegal 556 de euro din contul unei tinere din Alba Iulia

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au identificat o tânără din Republica Moldova ca persoană bănuită de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. Tânăra s-ar fi folosit de datele unui card bancar și de o cartelă telefonică ale unei cunoștințe și și-ar fi transferat, în propriul cont, peste 550 de euro.

La data de 14 aprilie 2021, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au identificat o tânără, de 22 de ani, din Republica Moldova și cu reședință în județul Suceava, ca persoană bănuită de săvârșirea infracțiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

Se pare că, la începutul lunii februarie 2021, tânăra și-ar fi transferat într-un cont bancar, prin intermediul unor aplicații telefonice, suma de 556 de euro, după ce s-ar fi folosit ilegal de datele unui card și de o cartelă telefonică, pe care le-ar fi sustras de la o cunoștință, o tânără de 20 de ani.

În cauză a fost ridicat un telefon mobil, despre care există bănuiala că ar fi fost folosit la săvârșirea faptei.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, în vederea recuperării prejudiciului și luarea măsurilor legale.

În scopul prevenirii unor astfel de fapte Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă:

 

  • să nu fotografiați și să nu comunicați nimănui PIN-ul, datele înscrise pe cardul bancar, inclusiv codul CVV2/CVC2, date personale de identificare sau orice alte informații de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacționare;
  • să nu furnizați niciodată datele de acces la Internet/Mobile Banking;
  • să nu intrați pe link-uri primite prin e-mail-uri necunoscute sau nesolicitate;
  • persoanele care au postat anunțuri de vânzare pe site-uri să nu comunice datele de pe card, acestea fiind confidențiale și folosite exclusiv pentru achiziții și nu pentru încasări;
  • să verifice toate detaliile înainte de a efectua o tranzacție.
Articolul precedentBilanț coronavirus: 3.852 de cazuri noi și 195 de decese. Vezi situația pe fiecare județ
Articolul următorInfractori conduși la închisoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.