Numărul morților după cutremurul din Turcia a trecut de 21.000

La 5 zile de la producerea cataclismului care a lovit Turcia și Siria, bilanțul tragic crește alarmant. Cel puțin 21.000 de persoane au murit în cele două țări, iar numărul răniților este de ordinul zecilor de mii. 

Salvatorii depun în continuare eforturi pentru a-i scoate pe oamenii prinși sub ruine după cutremurele devastatoare din Turcia și Siria. A fost a patra noapte în care echipele de intervenție din 60 de țări inclusiv din România au căutat continuu victimele pe sub dărâmături. 

A fost a patra noapte în care sute de mii de sinistrați s-au adăpostit în corturi, în mașini sau chiar printre ruine și au fost nevoiți să suporte gerul cumplit. Iar familiile celor dispăruți încă speră la o minune. Un băiețel de 3 ani a fost salvat de sub dărâmături, în Siria, la 42 de ore după cutremur. Familia lui însă nu a fost găsită.

Vremea pune în dificultate și misiunile de salvare. Sunt -4 grade, iar șansele de salvare scad de la o oră la alta. Un alt copil de șapte ani a fost găsit în viață în Turcia la 81 de ore de la cutremure.

Sunt încă zone afectate în care echipele de intervenție nu au ajuns.

Între timp, Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat că se îndreaptă spre Siria pentru a oferi sprijin și asistență medicală oamenilor.

Iar SUA vor oferi ajutor umanitar în valoare de 85 de milioane de dolari pentru cei afectați de cutremur. Ajutorul include alimente, adăpost pentru refugiați, provizii și haine groase pentru iarnă, cât și asistență medicală.

Autoritățile au declarat stare de calamitate în 10 provincii, pentru trei luni, și susțin că sinistrații vor fi cazați în hotelurile din Antalya. Până vor ajunge acolo, oamenii se luptă să supraviețuiască iernii. Rămași doar cu hainele de pe ei, aceștia au aprins focuri. Mai multe corturi umanitare au fost instalate pentru cei care nu mai au case. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentAlexandra Păcuraru: Observ un atac concentrat asupra integrității teritoriale a acestei țări
Articolul următorBucureștiul, cel mai vulnerabil în caz de CUTREMUR – Harta PERICOLULUI, făcută de un specialist în seismologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.