Nouă lege controversată în Afganistan. Femeile nu vor mai avea voie în parcuri

Talibanii au interzis femeilor din Afganistan să intre în parcurile publice ale capitalei și în parcurile de distracții, la doar câteva luni după ce au ordonat ca accesul să fie separat în funcție de sex.

 

Noua regulă introdusă în această săptămână restrânge și mai mult accesul femeilor în spații publice. Lor le este deja interzis să călătorească fără a fi însoțite de un bărbat și sunt forțate să poartă hijab sau burka oricând se află în afara casei. Școlile secundare pentru fete au fost închise în decurs de un an, în mare parte a țării, scrie The Guardian.

„În ultimele 15 luni am făcut tot posibilul să aranjăm și să rezolvăm – și chiar am specificat zilele. Dar totuți, în unele locuri – de fapt, trebuie să spunem că în multe locuri – regulile au fost încălcate”, a declarat Mohammad Akif Sadeq Mohajir, purtătorul de cuvând al Ministerului pentru Prevenirea Viciului și Promovarea Virtuții.

 

Femeile au fost consternate la aflarea veștii, dar și operatorii parcurilor care au investit enorm în dezvoltarea facilităților.

Dezvoltatorii de parcuri de distracții se tem că vor fi nevoiți să-și închidă afacerile din cauza lipsei de clienți.

Articolul precedentCămara din această iarnă, mai goală din cauza scumpirilor. Unele legume au preț triplu față de anul trecut
Articolul următorSpionii lui Putin din România – Dezvăluirile momentului – Războiul secret, cum destabilizează președintele rus Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.