Noua directivă UE privind locuințele cu poluare redusă provoacă neliniște în multe țări

Directiva UE privind performanța energetică a clădirilor, care-și propune ca toate casele europene ce vor fi închiriate sau vândute să aibă emisii zero stârneste îngrijorare și nedumerire în multe țări. în ceea ce privește poluarea! Cine nu va îndeplini cerințele s-ar putea alege cu amendă ce poate ajunge până la 50 de mii de euro, scrie scrie Ziarul Românesc din Germania.

Președintele Asociației pentru Locuințe din Germania critică Parlamentul European pentru noua directivă și explică ce poate însemna renovarea obligatorie.

„În general, renovarea medie ar fi între 80.000 și 120.000 de euro pentru o casă unifamilială. Directiva, așa cum este, e un dezastru pentru oamenii cu venituri mici și mijlocii, care reprezintă majoritatea chiriașilor. Protecția climei este o sarcină comună la care toată lumea trebuie să contribuie. Cu toate acestea, trebuie găsite metode corecte de finanțare,” a spus expertul german.

Renovarea locuințelor ar trebui să facă imobilele mai eficiente din punct de vedere energetic și să ducă la economisirea unor resurse valoroase. Iar UE vrea și să introducă noi clase de eficiență de la A pentru foarte bine, la G pentru rău. Vorbim despre modul în care locuințele sunt încălzite sau răcite. Conform propunerii, clădirile rezidențiale ar trebui să ajungă la clasa F până în ianuarie 2030. Iar până în 2033, D ar trebui să fie standardul energetic pentru toate clădirile din statele UE.

Cu alte cuvinte, directiva aprobată a Uniunii Europene va obliga toți proprietarii din România, Germania, Italia, sau din orice parte a UE, să facă renovări referitoare la ferestre, tavane și sistem de încălzire. Trebuie să știe, însă, că una dintre ele este suficientă pentru a trece la o clasă superioară. Aici intră:

– înlocuirea ferestrelor și ușilor;
– izolarea fațadei;
– izolație pe acoperiș sau pe tavanul cel mai de sus al clădirii;
– izolarea tavanului subsolului;
– schimbarea metodei de încălzire (termoficare centralizată sau pompă de căldură).

Conform UE, o renovare completă nu va fi obligatorie. Proprietarii pot aloca până la 8% din suma investiției în chirie, astfel încât în ​​timp se reduc cheltuielile inițiale. UE dorește, de asemenea, să se asigure că persoanele cu posibilități reduse primesc excepții de la renovare. Oricine nu își poate permite renovarea din propriul buzunar ar putea obține chiar și până la 100% finanțare. Iar dacă se va dovedi că proprietățile nu au fost adaptate la noile reglementări, nu vor putea fi vândute

Articolul precedentGripa aviară H3N8 face prima victimă! Virusul există de 20 de ani în lume, fără niciun deces până acum – Simptomele bolii
Articolul următorPeste 2,4 milioane de români au primit banii pe cardurile pentru alimente și mese calde de Paște – Când urmează noua tranșă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.