Noi reguli în sistemul de pensii private: la cine ajung banii românilor

Se schimbă legea în sistemul de pensii private. Moștenitorii vor putea beneficia imediat de pensia privată, în cazul decesului beneficiarului. Până acum, moștenitorii care aveau un loc de muncă primeau banii abia după ce ieșeau la pensie. Nu este singura modificare importantă adusă de Autoritatea De Supraveghere Financiară sistemului de pensii private. 

Vestea vine după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară a modificat legea astfel încât moștenitorii să poată primii acești bani pe loc și să nu mai fie nevoiți să iasă la pensie pentru a beneficia de aceste fonduri. 

De asemenea, dacă până acum acest drept se prescria după 3 ani, de acum înainte acesta devine imprescriptibil, ceea ce însemană că dreptul rămâne moștenitorilor, indiferent când sau dacă cer acești bani. 

Schimbarea vine după ce datele au arătat că 90% dintre cei care ieșeau la pensie și avea un astfel de cont de pensie privată cereau să primească toți banii deodată, cu toate că exista posibilitatea de a-i primit eșalonat de-a lungul mai multor luni. Asta arată că aceasta a fost principala obțiune a românilor.

De altfel, doar în primele luni ale anului trecut, circa 2000 de oameni ar fi putut beneficia de această măsură dacă  ea ar fi fost în vigoare încă de atunci, vorbim despre persoane care au moștenit acești bani din conturile unor alte persoane care au decedat.  

Articolul precedentLiberalul Florin Roman va fi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor
Articolul următorSindicatul Europol: Noile uniforme de poliție se deteriorează după doar o lună de folosire

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.