Ninsori viscolite în nordul țării, ploi torențiale în sud – Alertă maximă, risc de inundații – VIDEO

Vremea s-a răcit brusc în mai multe județe din țară. Ninge viscolit la munte iar șoselele sunt acoperite de polei. Utilajele de deszăpezire intervin în permanență pentru a curăța drumurile. Temperaturile scad tot mai mult mai ales pe timpul nopții. În sudul țării însă, meteorologii au emis două coduri de inundații. 

Se circulă tot mai periculos pe șoselele din nordul Moldovei. La Botoșani se intervine cu utilaje de deszăpezire pe cele mai circulate drumuri. Șoferii sunt îndemnați să își schimbe cât mai repede cauciucurile de iarnă.

Ninsorile și temperaturile scăzute formează polei pe tot mai multe șosele. Temperaturile se mențin scăzute, mai ales în nordul Moldovei, acolo unde maximele nu vor depăși 2 grade nici în următoarele zile. În Munții Călimani, stratul de zăpadă a ajuns deja la 40 de centimetri, iar la Bâlea Lac a depășit 30 de centimetri. Cel mai frig este la Vârful Omu unde s-au înregistrat temperaturi de -10 grade. Turiștii sunt îndemnați să se echipeze corespunzător și să nu se aventureze pe durata viscolului. În vestul țării vântul suflă cu rafale puternice de 70 de kilometri pe oră și plouă torențial. Hidrologii au emis și două coduri de inundații în Banat și Crișana. Mai multe sate riscă să fie inundate din cauza debitului tot mai mare al râurilor.

Și cel mai mare pasaj rutier din Reșița, pe unde trec în fiecare oră zeci de mașini, a fost inundat. Ploile torențiale din ultimele zile au produs inundații în orașele din sudul țării. Meteorologii anunță că temperaturile se mențin scăzute și în perioada următoare. 

Articolul precedentMarcel Boloș anunță când vor intra banii de vouchere sociale
Articolul următorProteste, marți, în Capitală – Peste 1.000 de oameni sunt așteptați în Piața Revoluției – Care sunt revendicările

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.