Nicolae Ciucă avertizează: „Până în 2023 să fie lansate toate apelurile de programe, pe PNRR. În felul acesta absorbim cât mai mulți bani”

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat vineri în ce stadiu se află PNRR și le-a trasat miniștrilor ultimele sarcini și pentru anul viitor, pentru ca România să absoarbă cât mai mulți bani europeni.

 

„Până în acest moment am operaționalizat toate liniile de finantare natională și europeană. În această dimineață am semnat primele contracte din programul de investitii Anghel Saligny. (…) 

E nevoie ca autoritățile locale sa isi focalizeze atenția si să intocmească documentatiile necesare să nu se mai piardă timp. (…) Avem nevoie de repartiția cât mai echilibrată a fondurilor, cât mai transparentă. Și reiterez că nu trebuie să ținem cont de culoarea politică, ci de nevoile cetățenilor, de realizarea drumurilor, a retelelor de apa si canal, de modernizare a scolilor , a unitatilro sanitare, sa asigurma conditii cat mai moderne pentru toate autoritatile locale”, a precizat premierul Nicolae CIucă în deschiderea ședinței de Guvern.

 

„PNRR a fost operaționalizat. Sunt în derulare contractele pentru autoritatile locale și cele de la nivelul celro cetnrale. Au fost, de asemenea, operaționalizate programele pentru fondul pe coeziune până în 2027, iar până la finele anului 2023 trebuie să alocăm tot ce e necesar de la nivelul Guvernului, astfel încât să fie lansate toate apelurile de programe. În felul acesta absorbim cât mai mulți bani”, a declarat Nicolae Ciucă.

 

 

Articolul precedentANAF a pus ochii pe cei care vând ONLINE. Toate plățile la livrare vor fi verificate
Articolul următorOFICIAL – Cu cât se măresc salariile de la stat – Anunțul premierului și ministrului Muncii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.