NATO trebuie să se pregătească pentru atacuri cu rachete rusești în Europa, avertizează generali de rang înalt

Alianța Nord-Atlantică ar avea la dispoziție 3 ani ca să se pregătească pentru o posibilă ofensivă rusească în Europa, care ar viza atât infrastructura militară, cât și cea civilă, au avertizat generali de rang înalt. Cea mai mare provocare în cadrul NATO este birocrația în ceea ce privește transferul de trupe și echipament între statele membre. Ucraina a intrat în ziua 706 a războiului.

UPDATE 9:10 – Sistemele de apărare aeriană ruseşti au distrus sau interceptat 21 de drone lansate de Ucraina deasupra Peninsulei Crimeea şi a mai multor regiuni ruseşti, au relatat marţi agenţiile de presă ruse, citând Ministerul Apărării de la Moscova, relatează Reuters preluat de News.ro.

Apărarea antiaeriană rusă a doborât 11 drone deasupra Crimeei, a relatat agenţia de presă de stat RIA.

Mihail Razvojaev, guvernatorul instalat de Moscova la Sevastopol, în Crimeea, a declarat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că nu au existat pagube în urma atacului asupra Sevastopolului, cel mai mare oraş din Crimeea şi important port la Marea Neagră.

Drone lansate de Ucraina au fost, de asemenea, doborâte deasupra Belgorodului şi în regiunile Briansk, Kaluga şi Tula, au relatat agenţiile ruseşti.

UPDATE – La aproape doi ani de când Rusia a invadat Ucraina, generali din mai multe state membre NATO sunt îngrijorați că Moscova ar putea lansa rachete pentru a lovi adânc în spatele liniilor frontului, în încercarea de a elimina infrastructura civilă și militară necesară pentru a susține efortul de război.

Deși Rusia este acum cu ochii pe Ucraina, oficialii alianței se tem că lucrurile se vor schimba în viitor, iar NATO ar avea trei ani la dispoziție pentru a-și consolida apărarea împotriva unei posibile ofensive rusești ce ar viza teritoriul alianței.

Generalul-locotenent Alexander Sollfrank, comandantul centrului logistic militar al NATO din sud-vestul Germaniei, a îndemnat, de asemenea, aliații să se ocupe de „birocrația” care îngreunează deplasarea trupelor și a echipamentelor și care împiedică utilizarea armelor și a altor echipamente de către alte țări în cazul unei crize majore.

O problemă semnificativă în cazul unei posibile ofensive sunt reglementările care restricționează schimbul și transportul de echipament militar, nu numai între țările membre NATO, ci și între diferite părți ale Germaniei, notează presa. Exercițiile transfrontaliere implică frecvent cantități amețitoare de documente care ar costa timp critic în cazul unei crize militare.

De câțiva ani, liderii din cadrul NATO speră să creeze un echivalent militar al spațiului Schengen, care permite transfer fără vize între statele participante.

În prezent se poartă discuții privind crearea unor „coridoare militare” în Europa, iar rezultatele ar putea fi anunțate înainte de următorul summit al NATO, care va avea loc în iulie la Washington.

Germania va fi probabil desemnată drept „placă turnantă” centrală pentru liniile de întărire și realimentare ale trupelor NATO în Europa, susțin generalii.

La fel ca și în războiul din Ucraina, posibilele ținte ale ofensivei ruse în Europa pot fi fabrici de muniții și centre de comandă, dar și centrale electrice, poduri și căi ferate.

„Dacă comparăm războiul și operațiunile de acum zece ani sau de acum cinci ani, atunci ne dăm seama că trebuie să acceptăm că și zonele din spate vor fi puternic atacate”, a declarat Sollfrank la sediul Comandamentului comun de sprijin și abilitare al NATO (JSEC) din orașul Ulm, situat în sudul Germaniei.

Generalul spune că NATO trebuie să presupună că Rusia „va folosi întregul spectru de forțe”, enumerând inclusiv rachetele și dronele.

Articolul precedentȘedință la sediul PSD! Marcel Ciolacu i-a convocat de urgență pe liderii din teritoriu
Articolul următorTop 5 zodii care vor să fie mereu în centrul atenției. Se visează neîncetat în lumina reflectoarelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.