Muzeul Național al Unirii Alba Iulia găzduiește, vineri 27 septembrie 2019, „Noaptea Cercetătorilor Europeni”.

Noaptea Cercetătorilor Europeni face parte din seria de evenimente finanțate de către Comisia Europeană prin Programul Cadru de Cercetare și Inovare H2020, acțiunile Marie Sklodowska-Curie(MSCA) și își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Prima ediție a avut loc în 2005, iar de atunci evenimentul a atras peste 1,1 milioane de vizitatori.

Noaptea Cercetătorilor oferă oamenilor de știință posibilitatea de a se conecta cu publicul, iar publicului oportunitatea de a descoperi lumea științei și oamenii din spatele experimentelor inedite.

Proiectul se adresează minților curioase, de la entuziaști la sceptici, oferind o gamă largă de activități științifice și educaționale.

Program Noaptea Cercetătorilor 2018 – Muzeul Național al Unirii Alba Iulia:

Vineri, 27 septembrie 2019, orele 19.00 – 22.00

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia:

  • OLYMPOS 3D. De la Zeii Olimpului la Zeii Romei – colecția virtuală a sculpturilor romane reprezentând divinități greco-romane din cadrul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia (programul cultural PANTHEON 3D).
  • ATELIERE MEȘTEȘUGĂREȘTI DE RECONSTITUIRE ISTORICĂ: Officina monetaria – un atelier interactiv cu și despre bani în antichitatea daco-romană, officina scriptoria, prelucrarea osului și officina militaris.
  • Ateliere de jucării din materiale reciclabile și de cusături tradiționale.

MUSEIKON:

  • Ateliere de lectură și scriere chirilică și arhaică.
  • Atelier de pictură pe castane și frunze.