Motivul pentru care în această săptămână trebuie să mănânci neaparat marțipan

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

Săptămâna marţipanului

La 1 noiembrie începe şi Săptămâna marţipanului, care a fost creată de Niederegger, lider mondial în materie de marţipan. Compania a fost fondată în 1806 în nordul Germaniei şi organizează de mai mulţi ani acest eveniment.

Săptămâna este concepută pentru a sărbători tot ceea ce are legătură cu marţipanul. Acesta se prepară prin amestecarea de migdale măcinate cu albuş de ou, sirop de porumb şi zahăr. În general este modelat în forme festive şi este o caracteristică comună a dulciurilor de Crăciun. Cu toate acestea, poate fi savurat în orice moment al anului, multe prăjituri şi deserturi necesitând adăugarea sa.

Marţipanul are un gust extraordinar, dar oferă şi beneficii pentru sănătate. Este bun pentru activitatea cerebrală. Acest lucru se datorează faptului că migdalele conţin o cantitate mare de lecitină, care stimulează celulele nervoase.

Ca un fapt inedit, cea mai înaltă sculptură realizată din marţipan are 3,59 metri. A fost realizat în 2016 în Spania. Sculptura a fost concepută pentru a reprezenta statuia lui Miguel de Cervantes „Don Quijote de la Mancha”.

Articolul precedentSărbătoare 1 noiembrie – Zi cu o însemnătate deosebită pentru credincioși
Articolul următorVremea 1 noiembrie – Temperaturile continuă să fie ridicate pentru început de noiembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.