Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare.

 

În Statele Unite ziua de 15 iulie este marcată prin sărbătoarea puiului cu portocale (#OrangeChickenDay), o celebră şi delicioasă reţetă ce face parte din bucătăria chinezească,

Puiul cu portocale este preparat din piept de pui dezosat şi tăiat în bucăţele ce sunt apoi date prin făină şi prăjite până devin aurii şi crocante. Peste bucăţelele de pui se toarnă apoi deliciosul sos dulce-acrişor de portocale. Există mai multe reţete diferite pentru sosul de portocale în bucătăria asiatică, dar de obicei acestea includ coajă şi suc de portocale, ardei iute roşu, ghimbir, sos de soia, zahăr, usturoi şi oţet.

 

Acest preparat culinar a devenit foarte popular în China în perioada Dinastiei Hunan. A existat însă şi o perioadă în istorie în care în care era folosită carne de vită în locul celei de pui. În anii 1600, după ce o molimă a omorât o mare parte din populaţia de păsări domestice din nordul Chinei, oamenii au apelat la carnea de vită ca înlocuitor a celei de pui pentru acest preparat, conform www.daysoftheyear.com.

Desigur că modalitatea perfectă de a marca această zi este de a face o rezervare la un restaurant chinezesc sau de a încerca aventura preparării puiului cu portocale acasă, alături de cei dragi şi apoi de a-l savura la cină.