Marți seara, la Busto Arsizio, în Italia, Volei Alba Blaj va disputa manșa retur a finalei Cupei CEV la volei feminin. Meciul va începe la ora 21:30.

Blăjencele au o misiune dificilă în tentativa de a câștiga primul trofeu european, fiind învinse cu 3-0 în turul de la Sibiu.

Așa cum am spus și după meciul de la Sibiu, am jucat foarte slab în manșa tur, când a fost o singură echipă pe teren, Busto Arsizio și nu ne-am ridicat la nivelul unei finale de cupă europeană.

La meciul din Italia trebuie să jucăm altceva și să le arătăm tuturor că nu degeaba am disputat anul trecut o finală de Liga Campionilor și să confirmăm excelentul sezon pe care l-am avut în acest an în Cupa CEV.

Șansele sunt mici acum, e greu să schimbi prea multe într-o săptămână, de aceea vrem să jucăm fără presiune, cu o altă atitudine și, de ce nu?, poate vom realiza ceva extraordinar” – a declarat Darko Zakoč.

Marco Mencarelli, antrenorul echipei italiene, spune că „va fi mai greu ca la Sibiu, dar eu cred că acasă suntem și mai puternici”, în timp ce căpitanul Alessia Gennari îndeamnă și ea la prudență, pentru că „voleiul ne învață că un meci este încheiat doar atunci când ultima minge atinge podeaua”.