Miron Mitrea, despre invazia condusă de Putin în Ucraina: ”Războiul psihologic e la fel de important ca războiul în teren”

Miron Mitrea a vorbit duminică seara în cadrul emisiunii Culisele Puterii despre situația din Ucraina. El a comentat comportamentul și ultimele mișcări tactice ale lui Putin, considerând că războiul din teren e tot la fel de important precum războiul psihologic, mediatic, dus prin transmiterea diferitelor mesaje de către conducătorul de la Kremlin.

Miron Mitrea a comentat războiul din Ucraina în cadrul emisiunii Culisele Puterii de la Realitatea PLUS. Mitrea și-a exprimat opinia despre ultimele vești venite despre centralele nucleare din Ucraina. „Putin vrea să controleze producția de energie electrică din Ucraina. Controlul pe acest tip de resurse îl poate ajuta să îngenuncheze populația. 
 
Când te joci cu focul se poate întâmplă orice. Nu văd care ar putea să fie interesul lui Putin acum să creeze un accident nuclear. Ar fi stupid să credem că asta e interesul lui. Nu putem însă să dormim liniștiți. Există un risc. Nu cred că Putin va da drumul urgent, să se ducă acolo inspecție din partea oricui, este război”, a spus Mitrea.
 
Consultantul politic a mai comentat și cea mai recentă apariție a lui Putin care a apărut înconjurat de stewardesele companiei naționale de transport aerian și a transmis o serie de mesaje despre conflictul din Ucraina.
 
„Putin a vrut să transmită un mesaj, nu e clar ce mesaj. Cred că este unul de diminuare a adversarului.
 
Nu cred că cineva va ataca cu bombe o centrală nucleară. Războiul psihologic e la fel de important că războiul în teren. Putin n-are niciun motiv să ne liniștească, din contra, își dorește să fim neliniștiți. 
 
Noi cădem cu toții în această capcană: da, Putin vrea să controleze piață de energie electrică din Ucraina. Nu are niciun interes că în perioada viitoare aceste centrale să explodeze și să dea naștere unui dezastru. Nu înseamnă că nu există riscuri. Nu va permite nimănui să între acolo să controleze ce se întâmplă pentru că are nevoie ca populația să fie neliniștită.
 
Eu am alte întrebări: unde s-a hotărât să se oprească? Unde îl duc evenimentele, faptele care se întâmplă, cu deciziile de viitor? Cât poate NATO și cât putem noi să ne asigurăm că populațiile noastre și teritoriile noastre nu vor fi teatre de război. Astea sunt lucrurile importante plus chestiunea economică. Cum va influență piață europeană de energie, piață europeană de hrană. Ucraina e un mare exportator de grâne, Rusia e o țară cu teritoriu imens”, a mai spus Mitrea.
Articolul precedentPolițiștii din Sebeș, EROI pentru o familie cu deficiențe de auz din Ucraina care a fugit de război
Articolul următorMiron Mitrea: „România nu are ce căuta într-un război. Noi nu suntem în război cu Rusia și nu vrem”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.