MINISTERUL AGRICULTURII: A fost definitivat cadrul legislativ pentru operaţionalizarea Casei de Comerţ Unirea

Cadrul legislativ pentru operaţionalizarea Casei de Comerţ Unirea a fost definitivat, prin intermediul acestui instrument fiind asigurat accesul ritmic al consumatorilor la produse de proaspete, de calitate, prin lanţul scurt de aprovizionare, evitându-se intermedierea şi deformarea preţurilor, afirmă ministrul Agriculturii, Petre Daea.

În Ședința Guvernului din 26 august 2022 a fost adoptată Ordonanța de Urgență a Guvernului ce completează OUG nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct ori indirect o participație majoritară.  

Astfel, se introduc o serie de măsuri care permit operatorilor economici, la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici ori majoritari sau dețin direct ori indirect o participație majoritară, să fundamenteze bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2022, putând astfel să crească operaționalizarea acestora. Fondurile vor putea fi utilizate pentru reorganizarea şi eficientizarea activităţilor în domenii-cheie (tehnic, operaţional şi marketing), menţinerea şi atragerea de personal cu pregătire şi experienţă profesională, precum și îndeplinirea obiectivelor de politică salarială.  

În acest scop, operatorii economici vor realiza și aproba programe de dezvoltare, care vor cuprinde măsuri ce vizează creșterea profitului/reducerea pierderilor, după caz, majorarea cifrei de afaceri, sporirea productivității muncii, reducerea plăților și a creanțelor restante.  

„Casa de Comerț Unirea este un instrument necesar economiei de piață, care vizează în principal valorificarea produselor agro-alimentare pe piața internă a României, cu accent deosebit pe preluarea și valorifocarea producțiilor realizate de micii producători. Prin intermediul acestui instrument, asigurăm accesul ritmic al consumatorilor la produse de proaspete, de calitate, prin lanțul scurt de aprovizionare, evitându-se intermedierea și deformarea prețurilor”, a transmis ministrul Petre Daea.

Beneficiarii prezentului act normativ sunt întreprinderile publice care nu au obținut în ultimii doi ani venituri conform obiectului principal de activitate și care își desfășoară activitatea curentă potrivit criteriilor stabilite la art.8 alin. (1) din OUGnr. 26/2013, iar perioada de aplicare a actului normativ este anul 2022.

Articolul precedentBani de la Ministerul Dezvoltării pentru modernizarea infrastructurii sociale și recreative, precum și eficientizarea energetică
Articolul următorAvertizări meteo COD GALBEN și PORTOCALIU! Averse, descărcări electrice și furtuni, în cea mai mare parte a țării!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.