Mii de oameni au ajuns pe Câmpia Libertății pentru a asista la ultima zi a vizitei Papei Francisc în România. Șapte Episcopi urmează să fie beatificați

Mii de pelerini au ajuns pe Câmpia Libertății la Blaj unde urmează să ajungă Suveranul Pontif, Papa Francisc. Aceasta este ultima zi a vizitei sale în România. Aici sunt așteptați peste 50.000 de oameni. 

Pe Câmpia Libertății urmează un ceremonial de beatificare a șapte episcopi greco-catolici, considerați martiri în timpul regimului comunist.

Conform programului oficial al vizitei, Papa Francisc va decola la ora 9:00 din București spre Sibiu. La ora 9:40, avionul va ateriza la Sibiu, de unde Suveranul Pontif va ajunge apoi la Blaj cu elicotperul.

La ora 11:00, este programată Liturghia de Beatificare a celor șapte Episcopi greco-catolici martiri în timpul regimului comunist din România, pe Câmpia Libertății din Blaj. Tot acolo, Suveranul Pontif va rosti și o predică. La ceremonie vor fi prezenți și președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă.

Urmează, la ora 13:25, prânzul împreună cu suita papală, iar la ora 15:45, Papa Francisc se va întâlni cu comunitatea romă din Blaj.

Articolul precedentVIDEO: Bilanțul inundațiilor din județul Alba
Articolul următorVizita Papei Francisc la Blaj – A început ceremonialul de beatificare a celor șapte Episcopi greco-catolici

Comments are closed.