Miercuri au loc exerciții de alarmare a populatiei

Pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, ISU Alba desfășoară lunar exerciții.

În scopul centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale, la nivel național au loc exerciții destinate verificării funcționării mijloacelor de alarmare a populației.

În prima zi de miercuri a fiecărei luni, sunt acționate sirenele de alarmare publică existente în toate județele, în intervalul orar 10.00 -11.00.

Smulările încep în această lună, miercuri, 07 noiembrie și vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), cât și a celor cu acționare locală.

În conformitate cu prevederile O.M.A.I nr.1259/2006 pentru aprobarea Normelor privind organizarea si asigurarea activitatii de instiintare, avertizare, prealarmare si alarmare in situatii de protectie civila, specificaţia semnalelor de alarmare a populaţiei este următoarea:
  • Alarma aeriană – se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele;
  • Alarma la dezastre – se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele;
  • Prealarma aeriană – se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele;

Încetarea alarmei – se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

Rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel județean și vor face obiectul unor analize în cadrul comitetelor județene pentru situații de urgență, în vederea îmbunătățirii modului de alarmare a populației în situații de protecție civilă.

Prin modul de acționare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. ” – a declarat Lt. Marescu-Dumitrescu Alina – purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea al județului Alba.

 

Articolul precedentUn mopedist a comis 3 infracțiuni în aceeași zi
Articolul următorPomperii au intervenit la 9 incendii de vegetație într-o singură zi

Comments are closed.