Meteorologii prelungesc avertizările de vreme rea

Administrația de Meteorologie a emis noi avertizări de vreme rea, valabile pentru mai multe județe în special din centrul și sud-estul țării.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului

În intervalul menționat, în nordul Moldovei, sud-estul Transilvaniei și local în Muntenia, Dobrogea și la munte, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…45 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80…90 km/h.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului

În jumătatea de est a Munteniei, în cea mai mare parte a Moldovei și nordul Dobrogei,  instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent, se vor semnala descărcări electrice și pe alocuri grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 30…40 l/mp și pe spații mici 50…70 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…60 km/h.  

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 23:00 – 17 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ

În intervalul menționat, în centrul și sudul Moldovei, local în Muntenia, Dobrogea și în zona Carpaților Orientali vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

Imagine

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 10:00 – 20 iunie, ora 22:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate

În sudul, estul și centrul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp.

 

 

Articolul precedentSituația vaccinărilor anti-COVID-19, pe grupe de vârstă
Articolul următorAu vrut să păcălească polițiștii dar s-au ales cu dosar penal

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.