Mesajul emoționant trimis de o învățătoare către toți părinții ai căror copii sunt în perioada evaluării

Mesajul unei învățătoare a devenit viral pe rețelele de socializare. Aceasta  a ținut cu orice preț să le transmită tuturor părinților faptul că acum în perioada evaluărilor este important să fie alături de copiii, indiferent de rezultatul acestora. Cadrul didactic îndrumă părinții să nu distrugă copiilor încrederea în sine sau demnitatea.

Examenul de evaluare națională și perioada evaluărilor va începe în curând. Știu că toți aveți emoții în legătură cu copii voștri, întrucât cu toții vă doriți ca aceștia să se descurce cât mai bine.
Dar vă rog să vă amintiți că printre elevii care vor da evaluarea există un artist care nu are nevoie să înțeleagă matematica.
Există un antreprenor căruia nu îi pasă de istorie sau limba engleză.
Există un muzician ale cărui note la știință nu vor conta în viitor.
Există un sportive ale cărui abilități fizice sunt mult mai importante decât geografia.
În cazul în care copilul vostru va obține rezultate excelente, e grozav. Dar în cazul în care fica sau fiul dumneavoastră nu va obține numai rezultate de top, vă rog nu le distrugeți încrederea în sine sau demnitatea.
Spuneți-le că este în regulă. Este doar o evaluare. Sunt făcuți pentru lucruri mult mai mari în viață.
Spuneți-le că indiferent cât de mari sau de mici vor fi rezultatele îi iubiți și nu îi veți judeca pentru ele.
Vă rog, faceți asta, ți când o veți face, priviți-vă copii cucerind lumea. O evaluare sau un rezultat mic nu le va curma visele și nici talentele.
Și vă rog, nu cred că medicii și IT-iști sunt singurii oameni fericiți din lume. – a scris învățătoarea părinților.
Mă regăsesc în el, cam asta i-am spus fetiței mele în această dimineață, avea emoții pentru teza la matematică. La finalul discuției noastre, îmi spune :”mami te iubesc, fericirea nu stă într-o notă, dacă mintuța mea nu știe ceva, atunci voi zâmbi gândindu-mă la îmbrățișarea ta!” – este reacția unei mame.

Din aceste rânduri părinții ar trebui să înțeleagă cât este de important ca împreună să formeaze o echipă „în interesul copilului”.

Articolul precedentTeste screening gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin în Policlinica Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și în alte centre de recoltare din județul Alba
Articolul următorUrmărit internaţional depistat la Ciuruleasa