Medic militar: Românii iau prea multe antibiotice, e ca și cum soldații neinstruiți primesc arme

Comandantul Spitalului Militar Central, maior medic Florentina Ioniţă Radu, a avertizat marți asupra riscului tot mai pe care-l reprezintă excesul de antibiotice în rândul românilor. Medicul miliar susține că fenomenul a luat amploare și că, din păcate, pe perioada pandemiei, au apărut numeroase cazuri grave și decese din cauza tratamentelor nepotrivite. 

 

Ca urmare a acestui proces, un număr impresionant de pacienţi, aşa cum susţine medicul, au ajuns la spital cu infecţia clostridium şi au existat şi decese din această cauză, anunță news.ro.

General Maior Medic Florentina Ioniţă Radu: „Antibioticele pot reprezenta o armă în mâna unor oameni neinstruiţi, cred că trebuie să ne preocupe foarte tare”

„Sunt foarte mulţi colegi (…) care ştiu ce a însemnat numai în ultimii doi ani de pandemie faptul că a fost tratat covidul ca o infecţie, nu ştiu, nu virală. Paleta de antibiotice care a fost administrată în această perioadă a determinat ca un număr foarte mare, chiar impresionant aş putea spune de pacienţi să se prezinte la spital cu infecţii de clostridium, (…) Uneori antibioticul este considerat ca un colac de salvare, se spunea puţin mai devreme, că „dacă a plecat de la tine fără antibiotic înseamnă că nu eşti un medic bun”, afirmă medicul.

 

Florentina Ioniţă Radu a psu consumul de antibiotice în România pe seama numărului din ce în ce mai mare al farmaciilor în România.

”Mi s-a întâmplat ca eu să nu pot să cumpăr un antibiotic, dar şoferul meu să-l cumpere fără reţetă. Cred că aici trebui să lucrăm foarte mult, pentru că degeaba elaborăm ghiduri şi concepte, o mână de oameni pun tot sufletul şi cunoştinţele lor în a elabora nişte precepte dacă acestea nu sunt implementate până în străfundul societăţii”, a argumentat medicul.

 

General Maior Medic Conf. Univ. Florentina Ioniţă Radu, Comandantul Spitalului Militar Central a făcut declaraţia referitoare la utilizarea excesivă a antibioticelor în cadrul conferinţei online din proiectul numit „ Întărirea capacităţii instituţionale pentru controlul infecţiilor spitaliceşti şi gestionarea consumului de antibiotice în România”, finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021. Evenimentul a adus în atenţia publică problematica rezistenţei la antimicrobiene şi a infecţiilor asociate asistenţei medicale, probleme majore pentru sănătatea publică, în toată lumea.

Articolul precedentCum îi afectează „long COVID-19” pe cei vaccinați și ce simptome au – Cel mai recent studiu
Articolul următorCompania Facebook, implicată într-un nou proces. Ce acuzații i se aduc. Se cer sancțiuni de miliarde de dolari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.