Măsuri dure împotriva speculanților din energie!

Virgil Popescu – ministrul Energiei a vorbit, miercuri seara, despre situaţia din energie. Oficialul consideră că ar trebui să li se ia speculanților din energie diferența de bani.

„După mine, traderul este un revânzător care cumpără și revinde. Când faci tranzacții de volum foarte mare, nu poți să te duci cu profit foarte mare. Asta e evident, este o lege a economiei. De aceea, în momentul în care speculezi în piețe tulburi și ești lăsat de un stat să faci asta, înseamnă că e o problemă în acel stat. Noi nu vrem să mai facem să se întâmple acest lucru. Ceea ce fac ei este legal, nu este ilegal. Dar tot legal este și pentru stat să se protejeze și să pună anumite taxe”, a declarat Virgil Popescu.le-aș lua această diferență de bani. Asta probabil că o să și facem

„Ați văzut declarațiile liderilor coaliției pe acest subiect. Dacă ar fi după mine, eu le-aș lua toată această diferență, acest câștig speculativ. Să le rămână un câștig care este normal. Sunt convins că există la nivelul autorității de reglementare, împreună cu autoritatea de reglementare europeană, o bază de date în care energia este foarte clar umărită. Se raportează contractele de achiziție, se raportează pentru fiecare operator, că e trader, că e furnizor sau producător, cantitatea primită, cantitatea cumpărată, prețul cumpărat, cantitatea vândută, prețul de vânzare, se știu tranzacțiile transfrotaliere și este evident că dacă se vrea acest lucru, se poate. Repet, le-aș lua această diferență de bani. Asta probabil că o să și facem”, a mai spus ministrul Energiei, la un post TV.

Și ministrul Transporturilor s-a supărat pe traderii din energie, pe care îi acuză că au companiile înregistrate în paradisuri fiscale și că toate prețurile de pe bursă par să fie artificiale. „O investigaţie a Consiliului Concurenţei ar fi foarte bine venită”, spune Sorin Grindeanu.

Articolul precedentÎncepe anul școlar. Ce se întâmplă cu măștile de protecție. Anunțul ministrului Sănătății
Articolul următorSărbătoare 25 august – Zi importantă pentru mulți credincioși din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.