Tăieri masive într-o rezervație naturală din Munții Apuseni. Sute de copaci au fost coborâți la pământ de prădătorii de păduri în Rezervația Naturală Scărița Belioara. Și cum drujbele nu se supun legii, fiind manevrate de oameni conduși de bani, pădurile noastre nu mai au nici o șansă.

Înființată în 1958, Rezervația Scărița Belioara, este situată în masivul Muntele Mare a fost mult timp o atracție pentru cercetători, turiști, localnici.Din păcate lipsa de interes a celor ce administrează acest loc, a autorităților și chiar lipsa de reacție a oamenilor au făcut din Rezervația Naturală Scărița Belioara un tărâm al fărădelegii.


Imaginea dezolantă te lovește de cum dai de primele indicatoare de Rezervație Naturală. Zeci de copaci trântiți la pământ de drujbele ce finanțează nemernicia acestor indivizi care închid ochii realității.
În general în Alba, legea pierde în fața Mafiei Lemnului, observați majusculele. Pagubele sunt imense! În urma hoților, rămân păduri devastate, buturugi și tranșee de cauciucuri. Se defrişează în continuare, în timp ce autoritățile ridică, neputincioase, din umeri. Ce este cel mai grav, în foarte multe cazuri habar nu au. În Apuseni se vinde și se cumpără dreptatea în metri cubi.

20 COMENTARII

Comments are closed.