Marea unire a creativilor@Alba Iulia

Pentru a marca aniversarea Centenarului la Alba Iulia și pentru a poziționa orașul pe harta centrelor culturale inovative la nivel european în perioada 5 – 11 noiembrie 2018 se va desfășura proiectul „Marea unire a creativilor@Alba Iulia”.

Acest proiect are loc în contextul deschiderii, a unor noi spații dedicate industriilor creative la Alba Iulia și are rolul de a contura un nou model de dezvoltare comunitară prin cultură și de a stabili un cadru de discuție și schimb de bune practici între centre culturale europene.

În același timp, proiectul dorește să familiarizeze publicul local cu specificul industriilor culturale și creative, pentru a se putea dezvolta pe termen lung o strategie în acest sens.

Cred în creativitate „made in Cetate”. Pentru că, la început, probabil că a mai fost ceva înainte de cuvânt, a fost ideea.

O mulțime de idei bune au transformat Alba Iulia din ce era în ce este, adică într-o poveste de succes și într-un exemplu de „how it’s made”.

Faptul că îi invităm alături de noi și pe alți creativi din toată țara și din alte țări, într-o Mare Unire a Creativilor, nu arată doar deschiderea noastră spre oameni noi și idei, ci și dorința noastră de a vedea lucrurile și din alte perspective.

A fost cândva vremea lui ”proletari din toate țările…”, când absolut totul se rezuma la emisii de dioxid de carbon. E timpul unui nou mesaj și al emisiilor de… creativitate.” a declarat Mircea Hava, Primarul Municipiului Alba Iulia.

„Așa cum bine știm, orașul Alba Iulia este un reper foarte important în istoria României. Ne bucurăm să sărbătorim Centenarul prin lansarea unui hub cultural la noi în oraș.

Proiectul “Marea unire a creativilor@Alba” aduce experți din alte țări europene cu tradiție în această zonă care vor discuta despre dezvoltarea comunitară prin cultură.

Sperăm ca acesta să fie cadrul care va stimula apariția multor proiecte și inițiative culturale în interiorul Cetății Alba Carolina și care va aduce în oraș și mai mulți turiști.”susține Nicolaie Moldovan, City Managerul Alba Iulia.

Proiectul „Marea unire a creativilor@Alba” cuprinde trei secțiuni principale:

Întâlnirea internațională a hub-urilor culturale – reprezentanții hub-urilor culturale importante din mai multe țări europene vor discuta despre potențiale modele de dezvoltare culturală și comunitară în contextul deschiderii unui nou hub cultural la Alba Iulia;

Sesiune de workshop-uri dedicate tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani, în cinci domenii din sectorul industriilor creative: video design, storytelling, marketing cultural, DJ-ing și design grafic.

Această etapă se va încheia cu organizarea unui festival realizat integral de participanții la workshop-uri, fiecare dintre aceștia având ocazia să contribuie direct la realizarea unei părți din eveniment (spre exemplu: realizarea unui playlist, crearea unui design video ș.a.m.d.); Înscrieri aici, termen limită: 28 octombrie.

Hub cultural mobil – 4 panouri interactive realizate de elevi și locuitori albaiulieni, sub coordonarea unor artiști locali, vor fi amplasate în Cetatea Alba Carolina.

Proiectul se adresează în principal operatorilor culturali, comunității de tineri antreprenori din domeniul industriilor creative, autorităților publice locale și județene, comunității de artiști locali, elevilor și studenților, dar și publicului larg din Alba Iulia.

Proiectul este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și co-finanțat de Primăria Alba Iulia.

Articolul precedentTârgul Firmelor de Exercițiu la Colegiul Economic (poze)
Articolul următorTestări gratuite pentru depistarea cancerului de sân la Ighiu și Bistra – 13 și 14 octombrie

Comments are closed.