Mafia și Jaful Pădurilor din Alba, greu de oprit!

Grup infracțional organizat în cadrul Direcției Silvice Alba ? Într-o serie de articole publicate anterior am sesizat mai multe cazuri , în care angajați ai Direcției Silvice Alba au fost  eliminați  doar pentru că au fost incomozi și s-au opus încălcării legii sau a tăierilor ilegale pe care lucrători ai Direcției Silvice le practică.

Ilegalitățile și furturile de masă lemnoasă primează la nivelul Direcției Alba iar ce este cel mai grav, ele sunt acoperite și mascate chiar de directorul instituției, Gheorghe Dan Boariu. Cât de puternică poate fi această grupare dacă dosare evidente de furt, fals, uz de fals, mită, zac în sertarele anchetatorilor și nimeni nu ia nici o măsură.

Redacția noastră urmează să facă publice mai multe documente de unde reiese faptul că pădurarii Direcției Silvice Alba, au tăiat ilegal mii de metri cubi de material lemnos apoi au demarat tardiv, controale de fond cu rezultate contradictorii care îngreunează anchetele. Au indus în eroare organele de control și cercetare penală prin înscrisurile livrate, iar anchetatorii au închis ochii asupra documentelor. Până când aceste aspecte merg mână în mână și chiar nimeni nu se sesizează.

Zeci de agenți comerciali au fost furați de pădurarii Direcției Silvice, au existat plângeri în acest sens, însă nimeni nu mișcă un deget. Până când impostura unor șefi din DS Alba este protejată până la nivel de ministru și șef al Romsilva, iar la nivel local polițiștii închid ochii acestor în fața lor. Sunt cercetate mărunțișurile dar tunurile mari sunt acoperite cu documente false, neinteligibile pe care nimeni nu le ia în serios.

Unul dintre agenții comerciali ”țepuit” de oamenii lui Boariu, Lia Stefănuț s-a autodenunțat că a dat mită șefului de Ocol Silvic de la Alba Iulia. Deși o faptă foarte gravă care ar putea duce la demascarea acestei rețele, ministrul și șeful Romsilva stau cu mâinile în sân și nu iau nici o măsură. Imaginea Romsilva este pătată de astfel de șpăgari, care îți râd în nas, tocmai pentru că sunt protejați la cel mai înalt nivel.

” Toți sunt niște șpăgari și niște hoti. Am fost prieten cu ei și chiar și așa m-au furat. Imaginați-vă cu un străin, n.r. agent comercial. Trebuia să le dau de mâncat și de băut și tot m-au furat, ce spuneți de ăștia? ” – a spus Lia Stefănuț, întrebat de relația cu șefii Direcției Silvice Alba

Reporterii noștrii au fost amenințați cu pierderea locului de muncă de însăși directorul Direcției Silvice Alba, Gheorghe Dan Boariu. Ei bine continuăm să ne facem treaba în speranța că oamenii legii își vor face datoria înaintea imposturii afișate de șpăgarii din sistemul silvic.

 

 

Articolul precedentAlbaiulian depistat sub influența băuturilor alcoolice
Articolul următorTrafic BLOCAT pe centura municipiului Alba Iulia în urma unui accident rutier

Comments are closed.