Mafia gunoaielor, dinamitată. Documentul care demască traseul ilegal ANAF-Rimini-Romprest. Afacerist controversat și director ANAF, săltați de DNA – VIDEO

Anchetă bombă a DNA! Directorul general adjunct al ANAF și un om de afaceri – naș și fin – au fost săltați de procurori pentru trafic de influență. Cei doi sunt acuzați că ar fi intermediat plasarea unor produse în magazinele unui mare retailer naţional. Mita primită de omul de afaceri este 4.000 de euro şi peste 270.000 de lei de la firmele care realizau acele produse. Potrivit unor documente și informații exclusive Realitatea PLUS, șeful din ANAF a blocat anchetele la Romprest în urma dezvăluirilor lui Clotilde Armand și ale presei, după ce finul său a încasat milioane de lei de la firma de salubritate. 

Cătălin Cojocaru, care de ani buni este parte din conducerea ANAF, a fost săltat de DNA împreună cu finul său, omul de afaceri Gabriel Robertino Petraș. Ambii sunt acuzați de trafic de influență. Mai exact, potrivit anchetatorilor, între 2018 și 2022, Petraș l-ar fi rugat pe Cojocaru să ajute două companii să-și poată vinde alimentele în cadrul unui mare retailer de la noi din țară. În schimbul acestor demersuri, administratorii celor două societăți comerciale i-au dat omului de afaceri sume importante de bani.

Imagine

Imagine

Imagine

Înainte de actuala anchetă a DNA, jurnaliștii Realitatea Plus au încercat să arate dedesubturile acestei grupări. Societatea deținută de același Gabriel Petraș, finul directorului din ANAF, se numește Rimini Group și este cea care furnizează echipamente de protecție către marea companie Romprest.

Am intrat chiar în posesia unui document care demască sumele de bani uriașe din rețeaua ANAF-RIMINI-ROMPREST, încasate de Robertino Petraș pentru diferite servicii.

Imagine

Consultantul politic Dorin Iacob a explicat, în direct la Realitatea Plus, că seful adjunct al ANAF, Cătălin Cojocaru, a blocat mai multe anchete în urma sesizărilor despre ilegalitățile de la ROMPREST.

„Fin pentru care acest domn director a făcut diferite acțiuni de influență sau trafic de influență. Domnul Cătălin Cojocaru, în calitatea sa de director general adjunct, în mod repetat doar într-un caz pe care îl știu eu, a estompat multe sesizări care s-au făcut în legătură cu situația de la Romprest. Este o afacere în care întotdeauna, imaginați-vă că din zona firmelor chinezești se cumpără sau nu echipamente de protecție, ci se plimbă acte, la fel, la cei care au consumabile multe pentru echipamente se vând sau nu se vând, doar se plimbă acte și se încasează bani”, a spus consultantul politic Dorin Iacob, într-o intervenție la Realitatea PLUS.

„Am dezvăluit că există oameni în ANAF care blochează ancheta, care nu vor să dea informații în favoarea acestei grupări de la conducerea Romprest. La Primăria Sectorului 1 este o gaură uriașă. Cei de la ANAF sunt implicați în această poveste. Luni de zile după ce noi am devoalat aceste trasee, DNA vine și face ordine, dar oamenii politici din spatele lor care îi protejează și beneficiază de acești bani? Întrebarea mea este: de ce nu merge DNA mai departe?”, a spus jurnalista Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii Culisele statului paralel.

Despre mafia din Romprest, Realitatea Plus a făcut dezvăluiri explozive încă din 2022, atunci când s-a început urmărirea penală în dosar împotriva conducerii companiei. Vizați sunt Bogdan Adimi, directorul general Romprest, Sorin Velicu și Cosmin Fodoroiu, acuzați de înșelăciune, abuz în serviciu, evaziune fiscală și grup infracțional organizat. Potrivit surselor Realitatea Plus, vizați ar fi și Andrei Dracea, unul dintre principalii acționari, și cel care ar fi condus și grupul infracțional organizat, dar și Orlando Valache, aflat tot în conducerea Romprest. 

 

Articolul precedentTânăr tâlhărit pe o stradă din Blaj
Articolul următorCe se întâmplă cu organismul tău dacă renunți la consumul de zahăr

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.